Eğitim

Eğitim Haberleri

1 Haziran'da Okullar Açılıyor


Eğitim 3.05.2020 23:15:00 0
1 Haziran

Türkiye'de okulların ne zaman açılacağı hakkında hem öğrenciler hem de veliler tarafından araştırmalar sürerken son dakika gelişmeleri de yaşanıyor. Türkiye'de corona virüs bulaşma hızının düşmesi sonucu normalleşme adımları da yavaş yavaş atılıyor. Son günlerde en çok merak edilen okulların açılma tarihi hakkında son detaylar belli oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı; 1 Haziran'da okulların açılması hakkında hazırlıklarını tamamladı. Devam şartı ve sınıfta kalma olmayacak. Öğrencileri okula gönderme konusunda karar velilere bırakıldı. Anaokulu ve ilkokullarda ders başlamayacak; 

Dünyanın neredeyse her ülkesinde büyük sıkıntılara neden olan corona virüs nedeniyle okullarda eğitime ara verilmişti. EBA üzerinden uzaktan eğitime devam eden öğrenciler ve velilerinin beklediği son dakika haberi geldi. Sabah Gazetesi muhabiri Betül Usta'nın özel haberine göre okullardaki eğitimin 1 Haziran'da başlaması planlanıyor. Her şehrin kendine özgü şartları dikkate alınarak o illerde eğitimin ne kadar süre yapılacağı belirlenecek. Dersler 1 aylık dönemde yapılacak fakat sınavlar olmayacak. İşte A'dan Z'ye 'Okullar ne zaman açılıyor?' sorusunun yanıtı ve yeni detaylar...

 

Okullarda 1-30 Haziran arasında eğitim verilmesi hedefleniyor. Okulların açık kalacağı süreyi, il pandemi kurullarının önerisi ve her ilin kendine özgü şartlarını dikkate alarak valilerin belirmesi düşünülüyor. Örneğin, havanın erken ısındığı, tarımsal faaliyetin başladığı illerde valiler, eğitim süresini iki hafta ile sınırlayabilecek.

ANAOKULU VE İLKOKUL DAHİL DEĞİL

Öğrencilerin fiilen okula gitmesi velilerin tercihine bırakılacak. İsteyen veli çocuğunu okula gönderecek. Okula devam şartı olmayacağı için isteyen veli de uzaktan eğitimde karar kılabilecek.

 

Ana okulu çocukları ile ilkokul öğrencilerinin, hijyen şartlarına uyum düzeyi dikkate alınarak bu sınıflarda eğitime başlanmayacak.

Ders yapılması planlanana bir aylık dönemde sınavlar yapılmayacak. Öğrenci sınıfta kalmayacak. İlk dönem notları değerlendirmeye esas kabul edilecek. Tüm öğrenciler, bir üst sınıfa geçecek. İlk dönem notları zayıf olan öğrencilerin de sorumlu olarak sınıf geçmesi sağlanacak.

TELAFİ EĞİTİMİ VERİLECEK

Öğretmenler, öğrencilerine telafi eğitimi verecek. Özellikle yaz unutmasının önüne geçmeye çalışacak.

Haziran eğitiminin en önemli başlığını ise öğrencilere psiko-sosyal destek sağlanması oluşturacak. Uzun süre evde kalan çocukların ilgi ve dikkatini toplamasına, eğitime ve günlük hayata uyumuna öncelik verilecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü