Eğitim

Eğitim Haberleri

1 Haziran'da Okullar Açılıyor


Eğitim 3.05.2020 23:15:00 0
1 Haziran

Türkiye'de okulların ne zaman açılacağı hakkında hem öğrenciler hem de veliler tarafından araştırmalar sürerken son dakika gelişmeleri de yaşanıyor. Türkiye'de corona virüs bulaşma hızının düşmesi sonucu normalleşme adımları da yavaş yavaş atılıyor. Son günlerde en çok merak edilen okulların açılma tarihi hakkında son detaylar belli oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı; 1 Haziran'da okulların açılması hakkında hazırlıklarını tamamladı. Devam şartı ve sınıfta kalma olmayacak. Öğrencileri okula gönderme konusunda karar velilere bırakıldı. Anaokulu ve ilkokullarda ders başlamayacak; 

Dünyanın neredeyse her ülkesinde büyük sıkıntılara neden olan corona virüs nedeniyle okullarda eğitime ara verilmişti. EBA üzerinden uzaktan eğitime devam eden öğrenciler ve velilerinin beklediği son dakika haberi geldi. Sabah Gazetesi muhabiri Betül Usta'nın özel haberine göre okullardaki eğitimin 1 Haziran'da başlaması planlanıyor. Her şehrin kendine özgü şartları dikkate alınarak o illerde eğitimin ne kadar süre yapılacağı belirlenecek. Dersler 1 aylık dönemde yapılacak fakat sınavlar olmayacak. İşte A'dan Z'ye 'Okullar ne zaman açılıyor?' sorusunun yanıtı ve yeni detaylar...

 

Okullarda 1-30 Haziran arasında eğitim verilmesi hedefleniyor. Okulların açık kalacağı süreyi, il pandemi kurullarının önerisi ve her ilin kendine özgü şartlarını dikkate alarak valilerin belirmesi düşünülüyor. Örneğin, havanın erken ısındığı, tarımsal faaliyetin başladığı illerde valiler, eğitim süresini iki hafta ile sınırlayabilecek.

ANAOKULU VE İLKOKUL DAHİL DEĞİL

Öğrencilerin fiilen okula gitmesi velilerin tercihine bırakılacak. İsteyen veli çocuğunu okula gönderecek. Okula devam şartı olmayacağı için isteyen veli de uzaktan eğitimde karar kılabilecek.

 

Ana okulu çocukları ile ilkokul öğrencilerinin, hijyen şartlarına uyum düzeyi dikkate alınarak bu sınıflarda eğitime başlanmayacak.

Ders yapılması planlanana bir aylık dönemde sınavlar yapılmayacak. Öğrenci sınıfta kalmayacak. İlk dönem notları değerlendirmeye esas kabul edilecek. Tüm öğrenciler, bir üst sınıfa geçecek. İlk dönem notları zayıf olan öğrencilerin de sorumlu olarak sınıf geçmesi sağlanacak.

TELAFİ EĞİTİMİ VERİLECEK

Öğretmenler, öğrencilerine telafi eğitimi verecek. Özellikle yaz unutmasının önüne geçmeye çalışacak.

Haziran eğitiminin en önemli başlığını ise öğrencilere psiko-sosyal destek sağlanması oluşturacak. Uzun süre evde kalan çocukların ilgi ve dikkatini toplamasına, eğitime ve günlük hayata uyumuna öncelik verilecek.

Oyun oynarken tahliye kanalına düşen 3 yaşındaki Berra hayatını kaybettı Antalya’nın Aksu ilçesinde oyun oynadığı sırada su tahliye kanalına düşen 3 yaşındaki Berra Berhu, ekiplerin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
Ali Çetin Kumluca’daki Çalışmaları Yerinde İnceledi AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve beraberindeki heyet sahada inceleme yaptı.
Isparta 32 Spor 3 Puanla Dönüyor TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Isbaş Isparta 32 Spor Muş deplasmanında aldığı 2-1’lik mağlubiyetten sonra bu hafta yeniden deplasmanda puan aradı ve o puanı Ziya Alkurt’un 2 golü ile almayı başardı.
Ali İhsan Yavuz Antalya’da teşkilatla buluştu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Antalya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Başkan Başdeğirmen: “Isparta’da su sorununu kalıcı olarak çözüyoruz” Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdğeirmen, belediye bünyesindeki İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü personeline yönelik düzenlediği yemek programında ken