100 lira için 10 yıl 9 ay hapis! (Özel Haber)

Diyarbakır’da annesi ve kız kardeşinden tartışarak 50’şer lira para alan Şeyhmuz Tünçer, mahkeme kararıyla Türk Ceza Kanunu’nun 149’uncu maddesine göre nitelikli yağmadan 10 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Şikayetini geri aldığını ifade eden anne Tünçer, ceza


Gündem 15.02.2021 15:00:00 0
100 lira için 10 yıl 9 ay hapis! (Özel Haber)

Yağmur ENSARİ (DİYARBAKIR YENİGÜN)

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ikamet eden ve babasını kaybettikten sonra psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan Şeyhmuz Tünçer (19),  19 Haziran 2020 günü annesi Gurbet Tünçer ve kız kardeşi Sultan Tünçer’den tartışarak 50’şer lira nakit para aldı. Anne Tünçer ve kardeş Tünçer, kızgınlıkla emniyete şikayette bulununca Şeyhmuz , “Nitelikli yağma, birden fazla kişi ile birlikte konutta geceleyin yağma” gerekçesiyle 10 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Nitelikli yağma suçu işlenmediğini söyleyen anne  Gurbet Tünçer, “Oğlumun arkadaşları kapıda beklediler. Oğlumla biraz tartıştık ve parayı aldı. Sinirlendim şikâyet ettim ama sonra şikayetimi geri çektim buna rağmen oğlum 10 yıl 9 ay hapis cezası aldı, verilen ceza çok fazla. Ben pişman oldum şikayetimi geri çektim ama mahkeme geri adım atmadı. Oğlumun içeriden çıkmasını istiyorum” dedi.

"OĞLUM SUÇ İŞLEDİ AMA CEZA ÇOK FAZLA"

Oğlunun suç işlediğini ancak şikayetlerini geri çekmelerine rağmen ceza aldığını söyleyen Tünçer, “Oğlum bir suç işledi ama biz sinirle şikâyet ettik. Şikayetimizi geri çektik ama yine de yüksek ceza aldı. Ceza yok fazla, indirim bile yapılmamış. Oğlum içerde olduğu sürede yine ona ben bakacağım. O yüzden cezasını indirsinler, içerden çıkarsınlar” diye kaydetti.

Aynı gün aynı anda işlenen 2 suçun birbirinin devamı olduğunu söyleyen Avukat Aslan Kabay ise, müvekkilinin suçu kabul etmediği için iyi hal indiriminin uygulanmadığını belirtti. Verilen kararın adil olmadığını savunan Kabay, “Biz bu karara itiraz ettik. İkinci bir baklava çalan çocuk vakası olduğunu düşünüyoruz.  Ailesinin de bu durumdan sevinçli olmadığını düşünüyoruz" dedi.


Başkan Aras'tan Turizm Haftası mesajı Başkan Aras'tan Turizm Haftası mesajı
Minikler Nilüfer'de eleştirel bakış açısı kazanıyor Minikler Nilüfer'de eleştirel bakış açısı kazanıyor
Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok! Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Bursa'da Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı Bursa'da Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı
"Sakarya’yı geleceğe hazırlayacağız" "Sakarya’yı geleceğe hazırlayacağız"