100 yıllık tohumdan güre patlıcanı ürettiler


Gündem 25.07.2020 00:32:00 0
100 yıllık tohumdan güre patlıcanı ürettiler

Afyonkarahisar Hocalar ilçesine bağlı Güre köyündeki çiftçiler, gelirlerinin büyük bölümünü atalarından kalma yöntem ile yetiştirdikleri Güre patlıcanından sağlıyor. Yetiştirilen patlıcanların kuzu etinden daha lezzetli olduğunu ifade eden yöre halkı, patlıcanları sadece Sandıklı pazarında satabildiklerini, diğer kentlerdeki pazarlara da göndermek istediklerini belirttiyorlar. 


Doğal yöntemler ve hayvan gübresi ile bu yıl 10 dönüm alanda patlıcan ekimi yaptığını belirten yetiştirici Hamza Elmas, “Bu patlıcan her yerde bu şekilde lezzetli olmaz. Bunun en önemli özelliği gök toprak.

Allah buraya öz ve has vermiş bu toprağı. Bunun tohumu 100 yıllık dedelerimizden, atamızdan geliyor. Özel bir tohumdur ve buraya has özellikleri vardır. Tarihten bildik bileli bu tohumu her sene yenileyerek ekiyoruz. Organik ve kuzu etinden daha lezzetlidir. 10 yıldır aynı yöntemle organik olarak patlıcan yetiştiriciliği yapıyorum. Hiçbir ilaç kullanmıyoruz. 

Tamamen organik her şekli güzel patlıcanlardan tohumluk ayırıyoruz. Barajımız yeni geldi ve sulama imkanı tarlalarımızda arttı. Şuan sadece Sandıklı pazarında satışını yapıyoruz. Ama İstanbul, Ankara, Antalya gibi pazarlara açılmak istiyoruz. Sahamızı daha da geliştireceğiz. Sandıklı’da satılan patlıcanlarımız Avrupa'ya gurbetçiler tarafından götürülüyor. Keçi gübresi ve hayvan gübreleri ile yetiştiriyoruz. Hangi tür yemeğini yaparsan yap bunun lezzeti diğer patlıcanlara benzemez” dedi.


 

İbrahim Özkan’dan Akseki belediyesi’ne sert eleştiriler: “Polemik değil, icraat Görmek istiyoruz” Antalya İbradı eski Belediye Başkanı İbrahim Özkan, Akseki Belediyesi ve CHP Akseki İlçe Başkanlığı’na yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özkan, sosyal medya üzerinden yönelttikleri soruların cevapsız bırakıldığını belirtere
Isparta Şoförler Odası’nda Tartışmalı Seçim Basına kapalı olarak yapılan Isparta Şoförler Odası seçimlerinde, gelen tepkiler sonrası yalnızca bazı basın mensuplarının içeri alınmasına izin verildi. Mevcut Başkan Mehmet Yücedağ’ın kazandığı seçimler, şeffaflık tartışmalarını
Başkan adaylarının yönetim listeleri belli oldu Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda başkan adaylarının yönetim listeleri
AK Partili Kurucudan Emekliler Adına Sesleniş AK Parti Kurucu İl Başkanından Emekliler İçin Erdoğan’a Açık Mesaj
Tepkiler Sonuç Verdi: Gazeteciler Şoförler Odası Kongresine Alındı Isparta Şoförler Odası seçimlerinde sabah saatlerinde salona alınmayan basın mensupları, gelen tepkilerin ardından kongreyi takip edebildi.