100 yıllık tohumdan güre patlıcanı ürettiler


Gündem 25.07.2020 00:32:00 0
100 yıllık tohumdan güre patlıcanı ürettiler

Afyonkarahisar Hocalar ilçesine bağlı Güre köyündeki çiftçiler, gelirlerinin büyük bölümünü atalarından kalma yöntem ile yetiştirdikleri Güre patlıcanından sağlıyor. Yetiştirilen patlıcanların kuzu etinden daha lezzetli olduğunu ifade eden yöre halkı, patlıcanları sadece Sandıklı pazarında satabildiklerini, diğer kentlerdeki pazarlara da göndermek istediklerini belirttiyorlar. 


Doğal yöntemler ve hayvan gübresi ile bu yıl 10 dönüm alanda patlıcan ekimi yaptığını belirten yetiştirici Hamza Elmas, “Bu patlıcan her yerde bu şekilde lezzetli olmaz. Bunun en önemli özelliği gök toprak.

Allah buraya öz ve has vermiş bu toprağı. Bunun tohumu 100 yıllık dedelerimizden, atamızdan geliyor. Özel bir tohumdur ve buraya has özellikleri vardır. Tarihten bildik bileli bu tohumu her sene yenileyerek ekiyoruz. Organik ve kuzu etinden daha lezzetlidir. 10 yıldır aynı yöntemle organik olarak patlıcan yetiştiriciliği yapıyorum. Hiçbir ilaç kullanmıyoruz. 

Tamamen organik her şekli güzel patlıcanlardan tohumluk ayırıyoruz. Barajımız yeni geldi ve sulama imkanı tarlalarımızda arttı. Şuan sadece Sandıklı pazarında satışını yapıyoruz. Ama İstanbul, Ankara, Antalya gibi pazarlara açılmak istiyoruz. Sahamızı daha da geliştireceğiz. Sandıklı’da satılan patlıcanlarımız Avrupa'ya gurbetçiler tarafından götürülüyor. Keçi gübresi ve hayvan gübreleri ile yetiştiriyoruz. Hangi tür yemeğini yaparsan yap bunun lezzeti diğer patlıcanlara benzemez” dedi.


 

Menderes Türel'den Rıza Perçin'e tebrik: Antalyaspor öz evladına emanet Antalyaspor’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulun ardından Rıza Perçin oy birliğiyle kulüp başkanlığına seçildi. Yeni Başkan Perçin, “Burası öz evlatlarının elinde” diyerek camiaya birlik mesajı verdi. Eski yönetimin borçla
Sütçüler’de TOKİ konutları yükseliyor: İlçe yeni bir çehreye kavuşuyor Isparta’nın Sütçüler ilçesinde yükselen TOKİ konutları, ilçeye yeni bir soluk getiriyor. Başkan Yurdabak, ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek için yoğun mesai harcıyor.
Sahte köpekbalığı videosu paniğe neden oldu: Kemer'le ilgisi yok! Kemer Açıklarında Köpekbalığı Görüldüğü İddiası Asılsız Çıktı: Kaymakamlık ve Uzmanlardan Açıklama
Antalyaspor’da yeni dönem: Rıza Perçin başkan! Antalyaspor’da Olağanüstü Genel Kurul’un ardından kulübün yeni başkanı oybirliğiyle Rıza Perçin oldu. Eski Başkan Mustafa Ergün’ün sert açıklamaları damga vururken, Perçin “Kulübümüz öz evlatlarının elinde” diyerek yeni dönemin şi
Kırsalda bereket projesi: Üreticiye hayvan başına 18 bin tl destek Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Kırsalda Bereket Projesi ile Üreticiye Hayvan Başına 18 Bin TL Destek