1000 TL Aile Yardımı Alamayanlar! Dikkat Etmeniz Gereken Onay Aşaması


Gündem 24.06.2020 00:41:00 0
1000 TL Aile Yardımı Alamayanlar! Dikkat Etmeniz Gereken Onay Aşaması

1000 TL aile yardımı için başvuru süreci devam ediyor. Söz konusu yardım ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar için yapılması gerekenleri tek tek aktarıyoruz. Söz konusu yardım başvuruları ve onay aşamasında vatandaşların dikkat etmeleri gereken hususlar. Sosyal yardım başvuru işlemleri, onay aşaması.

1000 TL aile yardımı parası başvuruları için vatandaşlar halen başvuru yapabilirler. Bu yardım parası için halen başvuru yapmamış vatandaşlar için başvuru aşamasında dikkat edilecek hususları tek tek ele aldık. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilan edilen şartlar ve e-Devlet başvuru ekranı sizlerle. 

1000 TL SOSYAL AİLE YARDIMI ONAY İŞLEMLERİ

1000 TL sosyal yardım ödemesi almak isteyen vatandaşlar bakanlığın açıkladığı tüm başvuru şartlarını sağlamak zorundalar. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla PTT üzerinden yapılan ödemelere dair yapılan açıklamalar şu şekilde;

Onay Almak İçin

* Aile Bakanlığı tarafından sağlanan 1000 TL yardım ödemelerine memurlar başvuru yaparlarsa onay alamazlar. Bu yardım memurlara ödenmiyor. 

* Bakanlık devlet kurumlarında çalışan kamu işçilerine de 1000 TL yardım ödemesini yapmıyor. 

* Eğer işsizlik maaşı alıyorsanız 1000 TL yardım parası onaylanmaz.

* Pandemi sürecinden ücretsiz izne çıkarılan ve kısa çalışma ödeneği almaya başlayan vatandaşlara da kısa çalışma ödeneği ödenmez. 

* Bakanlığın başvuru almadan yapmış olduğu 1. faz sosyal yardım ve 2. faz sosyal ödemelerinden 1000 TL almış olanlar başvuru yapsalar dahi 1000 TL alamazlar. 

Vatandaşlar için En Önemli Koşul

Aile Bakanlığı 1000 TL sosyal yardım parasını; aylık hane geliri yüksek olan vatandaşlar için de onaylamıyor. Bakanlık ihtiyaç sahibi olanlara 1000 TL ödemesi veriyor. 

E-DEVLET'TE BU AŞAMALARA DİKKAT EDİN

E-devlet üzerinden başvuru yapacak olan vatandaşlar başvuru aşamasında tüm bilgilerin doğru girildiğinden emin olmalılar. Eğer kendinize ait bilgileri yanlışlıkla eksik veya doğru olmayan bir şekilde girerseniz 1000 TL sosyal yardım ödemesi alamazsınız.

1000 TL için Tıklayın Başvuru e-Devlet'ten Yapın


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu