105 yeni yurt binası açıldı... Yurt ücretlerinde değişiklik yapılmayacak


Gündem 14.09.2022 19:30:00 0
105 yeni yurt binası açıldı... Yurt ücretlerinde değişiklik yapılmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsünde, 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsünde, 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurt ücretlerinde bu yıl değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Türkiyenin yurtları dünyanın en iyileri arasında yer aldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde yurt ve burs ücretlerini yeniden düzenleyeceklerini kaydetti.

Tüm imkanlarla yurtların öğrenciler için donanımlı yaşam merkezi haline geldiğine dikkati çeken Erdoğan, "Biz gençlerimize bu imkanlarımızı ya ücretsiz ya da sembolik ücretlerle sunuyoruz. Türkiyenin yurt kapasitesi birçok ülkeninkinden daha fazladır. Türkiye geçen sene başvuru taleplerinin yüzde 90ından fazlasını karşılamıştır" dedi.

Kredi geri ödemelerinde toplamda 26 milyar liradan fazla bir yükü gençlerin üzerinden aldıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki yıldan itibaren kredi alan öğrencilerimiz de sadece aldıkları kadar kredi ödeyecekler. Milyonlarca gencimize rahat bir nefes aldıran bu uygulamanın da gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Birileri gençlerimizi gündelik siyasetlerine malzeme yapmanın peşinde koşarken biz onları geleceğe hazırlayacak adımlar atıyoruz" diye konuştu.

https://youtu.be/aVhbDRSWKTYERMENİSTAN SONUÇLARINA KATLANACAK

Öte yandan konuşmasında genel ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistanın Azerbaycanın zaferiyle neticelenen savaşın ardından yaşanan bu durumu kabul edilemez bulduklarını kaydetti.

"Tüm dünya bilmelidir ki Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız" diyen Erdoğan, "Sürekli saldırgan tavrını devam ettiren Ermenistan bu durumun sonuçlarına katlanacaktır. Bir kez daha Azerbaycanlı şehitlerimize rahmet diliyorum. Kardeşim İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum" dedi.

Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyerin İzmirin kurtuluş töreninde yaptığı konuşmalara sert tepki gösteren Erdoğan, "Osmanlıya hakaret ediyor. Haddini bilmez, ahlaksız" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Şadi Özdemir: "Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı" Şadi Özdemir: "Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı"
Başkan Altay Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu Başkan Altay Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu
Yeniden Refah Partisi, Bursa'da ne yapacak? Yeniden Refah Partisi, Bursa'da ne yapacak?
KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı