1300 ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI YAZ KUR’AN KURSLARINA MUHTEŞEM FİNAL


Gündem 28.08.2022 14:20:00 0
1300 ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI YAZ KUR’AN  KURSLARINA MUHTEŞEM FİNAL
Isparta’nın Eğirdir İlçesinde Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı tarihi Pınar Pazarında gerçekleştirildi.
Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Gecede konuşan Eğirdir İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu; ‘Yaz Kur'an kursları kapanış programı vesilesiyle bugün tertip ettiğimiz programın öncelikle ben hayırlı olmasını diliyorum. Yaz kursları boyunca Eğirdir'imizde 61 camii ve 11 Kur'an kursu olmak üzere toplamda 72 mekan da yaklaşık 1300 öğrencimiz Yaz Kur'an Kurslarına katıldılar. Allah'ın kelamını, peygamber efendimizin hayatını, sünneti seniyyeyi öğrenme gayreti içerisinde oldular. Çok güzel bir eğitim öğretim sezonu geçirdik. Yaz kursları programı. Çocuklarımızın hem camilerimize, Kur'an kurslarımıza, din eğitimini almalarının yanı sıra hem de bununla beraber Eğirdir Gölü'nde tekme turu ve benzeri sportif faaliyetlerle onların bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunmaya gayret ettik. Bu vesileyle bu güzel programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Katılımından dolayı bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum.’ dedi.
Müftü Mehmet Ali Eroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘Sayın kaymakamım, sayın Belediye Başkanım, çok kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler. Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Müftülüğü ve Eğirdir Belediyesi iş birliği içerisinde düzenlemiş olduğumuz 2022 yılı yaz Kur’an Kursları kapanış programına hoş geldiniz. Camilerimiz ve kur’an kurslarımız yaz tatili döneminde çocuklarla şenlenerek daha anlamlı hale geldi. Yaz Kur'an kursları geleceğimizin inşası olan yavrularımızın hem dini hayatlarında hem de sosyal açısından gelişim sağlamaları noktasında önemli bir yere sahiptir. Yine bununla birlikte Yaz Kur'an kurslarımıza devam eden öğrencilerimize Kur’anı Kerim'in yanı sıra hazreti peygamber efendimizin sünneti seniyyesini, hayatını itikadi ve ahlaki konuları vatan, devlet ve insan sevgisini, çevre bilincini ve onları kuşatan tehlikelere karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla hayata dair birçok konuyu ele almaya gayret ettik. Bu konuda çocuklarımızı Kur'an ve sünnete dayalı İslam ahlakı ile inşa etmeye gayret ettik. Kıymetli misafirler bu yıl Eğirdir ilçemizde 62 cami, 11 Kur’an kursu olmak üzere toplam 74 mekanda 1322 kız ve erkek öğrencimiz yaz Kuran kurs eğitimine katılmışlardır. Yaz Kuran kurslarında çocuklarımıza dolu dolu bir eğitim vermek suretiyle Kur'an öğrenme gayretinin ne kadar önemli olduğunun bilincinde anne babalarını sevindirme gayretinde olan çocuklarımız yaz dönemini verimli bir şekilde geçirdiler. Kur'an öğrenen, dini bilgilerle yoğurulan yavrularımıza, kimi zaman sıcaktan yorulduklarında, Eğirdir Gölü'nde tekme turu ile eğlendirdik. Kimi zaman da futbol oynamak suretiyle bedensel gelişimlerine destek olacak etkinlikler düzenlemeye gayret ettik. Sosyal alanlarda çocukların hem de psikolojik gelişimlerine destek olmayı hedefledik. Değerli misafirler Kur'an eğitimi sadece yaz aylarıyla sınırlı değildir. Bayanlara yönelik ihtiyaç odaklı Kuran kurslarımız, gençlere yönelik cami dersleri ve özellikle küçük çocuklarımız için dört altı yaş kuran kurslarımız mevcuttur. Eğirdir Müftülüğü olarak çocuklarımızın yaz kurslarında öğrendiklerini unutmamaları için velilerimize ve büyük görev düşmektedir. Onlardan beklentimiz nasıl ki çocuklarının okul derslerini takip ediyorlarsa yine aynı şekilde yaz kurslarında öğrenmiş oldukları Kur'an'ı Kerim derslerini ve temel dini bilgi derslerini de takip etmeleri ve öğreticilerimizle iletişim halinde olmalarıdır. Dolayısıyla velilerimizin desteğiyle çocuklarımız ve gençlerimiz yıl boyu camiye devam etmelerini temin etmeyi arzuluyoruz. Bu yaz Kuran kursları kapanış programımızın tertip edilmesinde emeği geçen Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza ve bu programda görev alan arkadaşlarımıza, Kur'an kursu öğrencilerimize ve sevgili öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Katılımınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.’ dedi.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK; ‘Sayın Kaymakamım, değerli misafirlerimiz, değerli çocuklarımız zaman zaman birlikte değerlendiriyoruz. Ailesine, inancına vatanına, milletine bağlı, ahlaklı çocuklar yetiştirebilmek için neler yapmamız gerekir diye, zaman zaman müzakere ediyoruz. Belki yetişemiyorsak yaşadıklarını bir sonuç olarak değerlendirdiğimizde bizim atalarımızla bunları ızdırap duyduğunu biraz önce bahsettiğim gibi gönlüne göre evlatlar yetiştirmek için yöntemlerden birisi de bu yıl müftülüğümüzün yapmış olduğu programlardan birisidir diye düşünüyorum. Ben yaz boyunca Kur'an kurslarımıza, çocuklarımızın gitmesinde destek olan ailelerimize, çocuklarımıza din görevlisi hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.’ dedi.
Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik; ‘Hepinize iyi akşamlar diliyorum. Yaz Kur'an kurslarımızı sonlandırdık. Ve bugün çocuklarımızı seyrettik. Hakikaten çok güzel şeyler güzel bilgiler edinmişler. Güzel şeyler paylaştılar bizimle. Bizleri mutlu ettiler. Ama kendilerine ben teşekkür ediyorum. Onlara bu anlamda destek olan ailelerine ayrıca teşekkür ediyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.’ dedi.
Kur’an Kursu öğrencilerinin birbirinden güzel sunumları, dualar, şiirler, bilgi yarışması ve sosyal etkinlik çalışmalarının sunulduğu programda misafirlere çorba ve helva ikram edildi.
Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Belediye Başkanı Veli Gök programın hazırlanmasında emeği geçen tüm personellere teşekkür ettiler.

Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...