Yaşam

Yaşam Haberleri

15 TEMMUZ MİLLETİN ZAFERİ


Yaşam 13.03.2020 00:40:00 0
15 TEMMUZ MİLLETİN ZAFERİ

15 Temmuz 2016’da Türkiye, tarihinin en kanlı darbe girişimini yaşadı. Kişiliklerini ve ahlaki kodlarını yitirmiş, takiyeyi karakter haline getirmiş, kirli emellerine ulaşmak için devleti dahi yıkmayı göze alan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundular. Bu darbe girişimi istiklali için savaşmanın kıymetini bilen millet tarafından püskürtüldü.

 

Türkiye tarihinin en uzun gecesinde eşine az rastlanır bir biçimde millet, iradesine ve demokrasisine sahip çıktı. 15 Temmuz gecesi sergilenen bu yüce sivil duruş, daha sonraki günlerde de devam ettirildi. Yeni bir kalkışma ihtimaline karşı millet, iradesine ipotek koymak isteyen şer odaklarının yeni oyunlarına karşı teyakkuz halinde “demokrasi nöbetleri” tuttu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle “15 Temmuz yeni Türkiye’nin cemresi”dir. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananların toplumsal hafızadaki izlerine bakmak ve o gecenin siyasi ve de sosyolojik analizini yapmak sürecin doğru değerlendirilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu niyetle ortaya çıkmış olan Milletin Zaferi: 15 Temmuz içerdiği makaleler ve arşivlik fotoğraflarla o geceyi ve sonrasında yaşananları anlamlandırma konusunda okuyucuya kapsamlı bir analiz sunuyor.

22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 247 tutuklama Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 22 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonlarında 390 şüpheli yakalandı.
TİMBİR 3 yaşında; “Dijital Medyanın Birliği, Türkiye’nin Gücü" Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), internet medyasının kurumsallaşması yolunda yürüttüğü çalışmalarla üçüncü kuruluş yılını geride bırakmanın gururunu yaşıyor.
Hava trafiği artış gösterdi: 2 ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet Türkiye genelindeki havalimanlarında ocak–şubat döneminde direkt transit yolcular dahil olmak üzere toplam 32 milyon 877 bin 752 yolcuya hizmet verildi.
Antalya turizmi bayrama hazır: Rezervasyonlar doluyor Antalya’da Ramazan Bayramı öncesi turizm hareketliliği başladı. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, açık otellerde doluluk oranının yüzde 95-100’e ulaşmasını beklediklerini söyledi. Erken rezervasyonlar geçen yılın üzerinde seyrediyor,
“Isparta’da beş kala iftar ve kadın programına katılım” Bakan Işıkhan, gençlerle sürücülere iftarlık dağıttı, ardından güçlü kadınlar için düzenlenen programda mesajlar verdi.