Yaşam

Yaşam Haberleri

15 TEMMUZ MİLLETİN ZAFERİ


Yaşam 13.03.2020 00:40:00 0
15 TEMMUZ MİLLETİN ZAFERİ

15 Temmuz 2016’da Türkiye, tarihinin en kanlı darbe girişimini yaşadı. Kişiliklerini ve ahlaki kodlarını yitirmiş, takiyeyi karakter haline getirmiş, kirli emellerine ulaşmak için devleti dahi yıkmayı göze alan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundular. Bu darbe girişimi istiklali için savaşmanın kıymetini bilen millet tarafından püskürtüldü.

 

Türkiye tarihinin en uzun gecesinde eşine az rastlanır bir biçimde millet, iradesine ve demokrasisine sahip çıktı. 15 Temmuz gecesi sergilenen bu yüce sivil duruş, daha sonraki günlerde de devam ettirildi. Yeni bir kalkışma ihtimaline karşı millet, iradesine ipotek koymak isteyen şer odaklarının yeni oyunlarına karşı teyakkuz halinde “demokrasi nöbetleri” tuttu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle “15 Temmuz yeni Türkiye’nin cemresi”dir. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananların toplumsal hafızadaki izlerine bakmak ve o gecenin siyasi ve de sosyolojik analizini yapmak sürecin doğru değerlendirilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu niyetle ortaya çıkmış olan Milletin Zaferi: 15 Temmuz içerdiği makaleler ve arşivlik fotoğraflarla o geceyi ve sonrasında yaşananları anlamlandırma konusunda okuyucuya kapsamlı bir analiz sunuyor.

ORKÖY kredi destekleri meyvesini vermeye başladı ORKÖY destekleme kredisiyle temin edilen tomruk kabuğu soyma makinesi, Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Çamlık köyünde üretimi kolaylaştırarak orman köylüsünün iş yükünü azaltıyor, verimliliği artırıyor.
Isparta32 Spor Mersin’de gol oldu yağdı: 5-3 Isparta32 Spor’dan Mersin’de futbol resitali… Temsilcimiz, 4-0’lık ilk yarı üstünlüğüyle sahadan 5-3 galip ayrıldı.
Isparta'da Hayır bahçesi yetim kaldı Paylaşma kültürünü yıllarca yaşatan İbrahim Çakmakçı’nın vefatı Sav’da derin üzüntüye neden oldu. Hayatını hayra adayan İbrahim Dede’nin vefatı, beldede büyük bir boşluk bıraktı.
Moriwaki’den deprem söyleşisi ‘Kitaplar Gül Açıyor’ teması ve ‘Şimdi Kitap Okuma Zamanı’ sloganıyla düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle sürerken, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin söyleşisi büyük ilgi gördü.
Ucuz çilek üreticiyi vurdu: Tarlada 130, pazarda 300 lira Antalya’nın Kadriye bölgesinde hasadı başlayan turfanda çilekte fiyatlar üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı. Geçen yıl 300 liraya satılan çilek bu yıl tarlada 130 liraya kadar düştü.