17 günlük tam kapanmanın bitmesine saatler kaldı!.

. .


Gündem 16.05.2021 23:17:00 0
17 günlük tam kapanmanın bitmesine saatler kaldı!.

Türkiye'de yarın sabah 05.00 itibarıyla yepyeni bir dönem başlayacak. Tam kapanma sonrası ülke genelinde uygulanacak yeni koronavirüs tedbirleri İçişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu. Sokağa çıkma kısıtlamaları hangi gün olacak? Aşı olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar dışarı çıkabilecek mi? Şehirler arası kısıtlama olacak mı? Restoran ve kafeler açılacak mı? AVM'ler açılacak mı? Düğünler yapılacak mı? İşte detaylar...

Türkiye'de saat 05.00 itibarıyla tam kapanmanın sona ermesiyle yepyeni bir dönem başlayacak. İçişleri Bakanlığı gün içinde yayınladığı genelgeyle uygulanacak yeni kararları açıklamıştı.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI HANGİ GÜNLERDE UYGULANACAK?

Sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma günleri saat 21.00'den başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak.

AŞI OLMAYAN 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA KISITLAMA

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan iki doz aşısını yaptırmış olanlar için herhangi bir kısıtlama getirilmeyecek. 18 yaş altı gençler ve çocuklar için ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması da olmayacak.

Hakkı olmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

ŞEHİRLERARASI SEYEHAT KISITLAMASI OLACAK MI?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanmayacak, toplu ulaşım araçlarıyla seyahate kısıtlama da olmayacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde özel araçla seyahate ancak zorunlu hallerde izin verilecek.

2 dev firmadan flaş açıklama

RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis yapılabilecek. Hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis hizmeti verilecek.

NERELER KAPALI KALMAYA DEVAM EDECEK?

Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri, Sinema salonları, Kahvehane, kıraathane kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler, İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları, Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları, Hamam, sauna ve masaj salonları, Lunaparklar ve tematik parklar.

AVMLER O SAATLERDE HİZMET VERECEK

Alışveriş merkezleri (AVM) ise; hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları kapalı olacaktır.

PAZAR YERLERİ NE ZAMAN KURULACAK?

Pazaryerleri hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları ise pazaryerleri kurulmayacaktır.

DÜĞÜNLER BEKLEYECEK

Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte halen uygulanmakta olan nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinlikler 1 Haziran 2021 tarihine kadar yapılamayacak.

TOPLU TAŞIMAYA SINIRLAMA

Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçları için uygulanmakta olan % 50 kapasite sınırlamasına devam edilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler/çocuklarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına müsaade edilmeyecek.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı