200’den fazla Afgan göçmeni Ege’de yakalandı


Gündem 28.07.2021 13:30:00 0
200’den fazla Afgan göçmeni Ege’de yakalandı

Türkiye, son haftalarda Afganistanda artan şiddet sonrasında yeni bir göçmen akınıyla karşı karşıya.

Türkiye Sahil Güvenliği ve Uluslararası Göç Örgütü, botla İtalyaya gitmeye çalışan 200den fazla Afgan göçmenin Ege Denizinde yakalandığını açıkladı.

Sahil güvenlik yetkilisi, göçmenlerin İtalyaya doğru yola çıktıklarının tahmin edildiğini söyledi. Yetkili ayırca teknedeki 231 göçmenin çoğunluğunun Afganistandan, diğer birkaçının ise Suriye, İran, Eritre ve Pakistandan olduğunu aktardı.

Göçmenler, Ayvacık kasabasındaki bir sınır dışı merkezine götürülürken, sahil güvenlik botunu kullanan iki Türk vatandaşı da gözaltına aldındı.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı