2019 yılında Türkiye'ye en fazla turist Rusya'dan geldi


Turizm 1.02.2020 01:38:00 0
2019 yılında Türkiye

Türkiye, 2019 yılında 51,7 milyon kişiyi ağırlarken, turizmden elde edilen gelir yüzde 17 artarak 34,5 milyar dolar oldu. Turistlerin kişi başı ortalama harcadığı tutar 666 dolar olurken, geçtiğimiz yıl Türkiye'ye en çok Ruslar geldi.

RUSYA'YI ALMANYA VE BULGARİSTAN TAKİP ETTİ
Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu, yüzde 17,65 artış ve 7 milyon 17 bin 657 ziyaretçi sayısı ile birinci sırada yer aldı. Sıralamada Almanya yüzde 11,42 artış ve 5 milyon 27 bin 472 ziyaretçi ile ikinci, Bulgaristan yüzde 13,68 artış ve 2 milyon 713 bin 464 ziyaretçi ile üçüncü oldu. Bulgaristan'ı İngiltere ve İran izledi.

EN FAZLA ZİYARET EDİLEN İL İSTANBUL OLDU
Turistlerin giriş yaptığı iller sıralamasına bakıldığında yüzde 33,08 artış ve 14 milyon 906 bin 663 kişi ile İstanbul birinci sırada yer aldı. İstanbul'u yüzde 32,51 artış ve 14 milyon 650 bin 481 kişi ile Antalya, yüzde 9,65 artış ve 4 milyon 348 bin 565 kişi ile Edirne, yüzde 7,15 artış ve 3 milyon 221 bin 738 kişi ile Muğla, yüzde 5,09 artış ve 2 milyon 292 bin 412 kişi ile Artvin izledi.

Hoyran’da Acı Son: Balık Tutarken Hayatını Kaybetti Isparta Eğirdir Gölü’nde balık tutmak için tekneyle açılan 64 yaşındaki Tevfik Elmas, dengesini kaybederek suya düştü. Ekiplerin çalışması sonucu Elmas’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Vali Hulusi Şahin Kriz Masasında: Antalya’da Sel Seferberliği Yoğun yağış ve fırtınanın etkili olduğu Antalya’da taşkın riskine karşı tüm kurumlar alarma geçti.
SENA NUR AYDIN MİMARLIK OFİSİ HİZMETE AÇILDI Sena Nur Aydın Mimarlık Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilirken, çok sayıda davetli törene katıldı.
Memurlara yılda 2 kez ikramiye teklifi TBMM'de TBMM gündemine taşınan yeni bir kanun teklifi, devlet memurları için önemli bir ek gelir kapısı aralıyor. Kamu görevlilerine yılda iki kez, net asgari ücret tutarında "tatil ikramiyesi" verilmesini öngören düzenleme, yasalaşması h
Antalya’ya 40 Günde Geçen Yılın Toplamı Kadar Yağış Antalya’da 2026’nın ilk 40 gününde düşen yağış miktarı, 2025’in tamamındaki 550 kilogramlık seviyeye ulaştı; batı ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle Kemer-Kumluca yolunda heyelan meydana gelirken, yağışların hafta boyunca..