2020 yılı işsizlik maaşı maaşı ne kadar oldu? .


Ekonomi 26.12.2019 22:59:00 0
2020 yılı işsizlik maaşı maaşı ne kadar oldu? .

Asgari ücret ne oldu, Asgari ücret ne kadar oldu? Soruları cevabını buldu. 2020 asgari ücret sonunda netlik kazandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve diğer temsilciler tarafından gerçekleştiren görüşme sona erdi. Asgari ücrete yüzde 15.3 zam yapılarak, brüt 2 bin 943, net 2 bin 324 oldu. Yeni asgari ücrette 15.3 oranında zam yapıldı. Asgari ücret zammının belirlenmesinden sonra, vatandaşlar 2020 yılında işsizlik maaşının ne kadar olacağını da araştırmaya başladı. İşte 2020 işsizlik maaşı hakkında merak edilenler…

YÜZDE 15.03 ARTIŞ

Yıl sonu enflasyon oranı yüzde 12 olarak ön görülmekteydi ve beklenen yıl sonu enflasyon oranının üç puan artış sağlayarak, yüzde 15.3 oranında zam yapıldı.

2020 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?


En yüksek işsizlik maaşı 2 bin 354 TL
E
n düşüş işsizlik maaşı bin 
177 TL
 
İŞSİZLİK MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?
 
İşsizlik maaşında bir hizmet akdine dayalı olarak çalışan sigortalılar, kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan sigortalılardan isteğe bağlı prim ödeyenler sandıklara tabi sigortalılar ve ülkemizde çalışma vizesi ile çalışan yabancı işçiler işsizlik sigortası kapsamındadır.
 
İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI
 
– Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
– Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak,
– Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
– Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

Vali Erin’in Halk ziyaretleri Isparta’da takdir topluyor Isparta Valisi Abdullah Erin, Bahçelievler Mahallesi’nde sabah çayını vatandaşlarla içerek halkla iç içe, çatkapı ziyaret anlayışını bir kez daha ortaya koydu.
TOKİ ile Keçiborlu İçin Konut Protokolü Keçiborlu Belediyesi, Ankara’da TOKİ ile imzaladığı protokolle ilçeye 41 yeni daire kazandırıyor.
Çocuk edebiyatı yazarı Kübra Nur İşcan, kitaplarını çocuklar için imzaladı Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, dördüncü gününde çocukların yoğun katılımıyla devam etti. Fuar kapsamında çocuk kitapları yazarı Kübra Nur İşcan, okurlarıyla bir araya gelerek kitap imza günü ve sö
Ahıska Türkleri Aksu’ya yerleşiyor: Hayvancılık ve mobilya alanında yatırım yapacaklar Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Ahıska Türklerinden oluşan 100 kişilik aile, Isparta’nın Aksu ilçesinde satın aldıkları 100 dönümlük araziye yerleşerek hayvancılık ve mobilya sektöründe yatırım yapmaya hazırlanıyor.
Antalya’nın Aksu ilçesinde 3,8 büyüklüğünde deprem Antalya’nın Aksu ilçesinde 3,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin ardından olumsuz bir durum tespit edilmediğini bildirdi.