2020 yılı işsizlik maaşı maaşı ne kadar oldu? .


Ekonomi 26.12.2019 22:59:00 0
2020 yılı işsizlik maaşı maaşı ne kadar oldu? .

Asgari ücret ne oldu, Asgari ücret ne kadar oldu? Soruları cevabını buldu. 2020 asgari ücret sonunda netlik kazandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve diğer temsilciler tarafından gerçekleştiren görüşme sona erdi. Asgari ücrete yüzde 15.3 zam yapılarak, brüt 2 bin 943, net 2 bin 324 oldu. Yeni asgari ücrette 15.3 oranında zam yapıldı. Asgari ücret zammının belirlenmesinden sonra, vatandaşlar 2020 yılında işsizlik maaşının ne kadar olacağını da araştırmaya başladı. İşte 2020 işsizlik maaşı hakkında merak edilenler…

YÜZDE 15.03 ARTIŞ

Yıl sonu enflasyon oranı yüzde 12 olarak ön görülmekteydi ve beklenen yıl sonu enflasyon oranının üç puan artış sağlayarak, yüzde 15.3 oranında zam yapıldı.

2020 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?


En yüksek işsizlik maaşı 2 bin 354 TL
E
n düşüş işsizlik maaşı bin 
177 TL
 
İŞSİZLİK MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?
 
İşsizlik maaşında bir hizmet akdine dayalı olarak çalışan sigortalılar, kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan sigortalılardan isteğe bağlı prim ödeyenler sandıklara tabi sigortalılar ve ülkemizde çalışma vizesi ile çalışan yabancı işçiler işsizlik sigortası kapsamındadır.
 
İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI
 
– Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
– Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak,
– Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
– Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

Isparta Belediyesi personel buluşmalarının final programı gerçekleştirildi Başkan Başdeğirmen: “Özveri ile gece gündüz çalışan ve her canlıya dokunan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”
Kuvvetli fırtına ve sağanak alarmı; Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde kuvvetli yağış ve 90 km/saat hıza ulaşacak fırtına için saat vererek uyardı.
Okullar için 81 ile resmi yazı gönderildi Milli Eğitim Bakanlığı, ramazan ayı boyunca öğrencilerin paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincini güçlendirmek amacıyla 81 ile yazı gönderdi.
Antalya’da Dere ve Irmaklar Taştı Meteoroloji’nin saat verdiği sağanak Antalya'yı vurdu. Antalya’da dere ve barajlar taştı, metrekareye 51,4 kilogram yağış düştü. Yetkililer özellikle 22.00’den sonra sel, su baskını ve hortum riskine karşı uyardı.
Doğa Koruma’da Bayrak Değişimi! Yeni Müdür Göreve Başladı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’nde görev değişimi yaşandı. Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı’na atanan Mahmut Temel’in ardından, Bölge Müdürü olarak Hakan Mumcuoğlu göreve başladı.