2020 yılı işsizlik maaşı maaşı ne kadar oldu? .


Ekonomi 26.12.2019 22:59:00 0
2020 yılı işsizlik maaşı maaşı ne kadar oldu? .

Asgari ücret ne oldu, Asgari ücret ne kadar oldu? Soruları cevabını buldu. 2020 asgari ücret sonunda netlik kazandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve diğer temsilciler tarafından gerçekleştiren görüşme sona erdi. Asgari ücrete yüzde 15.3 zam yapılarak, brüt 2 bin 943, net 2 bin 324 oldu. Yeni asgari ücrette 15.3 oranında zam yapıldı. Asgari ücret zammının belirlenmesinden sonra, vatandaşlar 2020 yılında işsizlik maaşının ne kadar olacağını da araştırmaya başladı. İşte 2020 işsizlik maaşı hakkında merak edilenler…

YÜZDE 15.03 ARTIŞ

Yıl sonu enflasyon oranı yüzde 12 olarak ön görülmekteydi ve beklenen yıl sonu enflasyon oranının üç puan artış sağlayarak, yüzde 15.3 oranında zam yapıldı.

2020 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?


En yüksek işsizlik maaşı 2 bin 354 TL
E
n düşüş işsizlik maaşı bin 
177 TL
 
İŞSİZLİK MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?
 
İşsizlik maaşında bir hizmet akdine dayalı olarak çalışan sigortalılar, kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan sigortalılardan isteğe bağlı prim ödeyenler sandıklara tabi sigortalılar ve ülkemizde çalışma vizesi ile çalışan yabancı işçiler işsizlik sigortası kapsamındadır.
 
İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI
 
– Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
– Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak,
– Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
– Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

Isparta SEGE-2025’te 3. kademeye geriledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan SEGE-2025 raporuna göre Isparta, bir önceki çalışmada bulunduğu 2. kademeden 3. kademeye düştü. Kent, 0,420 endeks puanıyla Türkiye genelinde 25. sırada yer aldı.
Davraz’da 4 kece kal, 3 gece öde kampanyası başladı Barida Hotels Davraz tarafından hayata geçirilen “4 Gece Kal, 3 Gece Öde” kampanyası, hem kayak tutkunlarına hem de konforlu bir kış tatili arayan misafirlere önemli avantajlar sunuyor.
Antalya Kapıçay barajı 100’de yüz doldu DSİ Finike Müdürlüğü, barajın tam kapasiteye ulaşmasıyla dolu savak sisteminin devreye alındığını, fazla suyun baraj güvenliği kapsamında kontrollü ve planlı şekilde tahliye edildiğini açıkladı.
Kar Yeniden Geliyor! 60 Şehre Kar Yağışı Uyarısı Yapıldı: Kar Yağışı Nedeniyle Sömestr Uzar mı? Meteoroloji ve AKOM’un peş peşe yaptığı uyarılara göre Türkiye genelinde sıcaklıklar hızla düşecek. 33 il bugün, 60 il ise yarın için sarı kodlu alarm verildi. İstanbul’da pazartesi günü karla karışık yağmur, salı günü hafif kar b
Kurucu İsimlerden Antalya Teşkilatına Rehberlik AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, partinin kurucu ve emektar isimleriyle bir araya gelerek Antalya teşkilatının çalışmaları ve gelecek hedeflerine ilişkin istişarelerde bulundu.