2020 yılında 300 koyun verilecek mı?


Yaşam 30.01.2020 16:39:00 0
2020 yılında 300 koyun verilecek mı?

Bankalardan hayvan kredisi çekerek hayvancılığa başlamak isteyen girişimci vatandaşlara sermaye adı altında 300 koyun hibe verileceği geçtiğimiz yıllarda açıklanmıştı ve başvurular bitmişti. 300 koyun projesi Tarım ve Orman Bakanlığınca ortaya konan, küçükbaş hayvancılıkla uğraşan ailelerin koyun sayılarının çoğaltılması amacıyla yürütülen bir proje idi. Bu projede çiftçimize 300 koyun parası verilmesi ve bu koyunlar kuzuladığı zaman kuzuların satılması sonrasında ödemenin alınması amaçlanmaktaydı.

2020 YILINDA 300 KOYUN HİBE VERİLECEK Mİ?

Henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Yapıldığı anda takvim.com.tr'de olacak.

300 KOYUN PROJESİ ŞARTLARI NELERDİR?

T.C. Vatandaşı olmak,
Çks kayıtlı çiftçi olmak,
Eşinin ve kendisinin başka bir işte çalışmadığını SGK' dan alınacak belge ile belgelemek,
Verilecek 300 hibe koyuna bakabilecek kapasitede ahır veya ağılı bulunması ve bu hayvanların yemini karşılayabilecek durumda olması,
Belirli bir (ortalama 3 yıl) boyunca küçükbaş hayvanları satmayacağı yönünde taahhütte bulunması,
Hayvanların her birine sigorta yapılması,
İlaç yem ve benzeri giderler karşılanacak,
300 hayvan karşılığında arazi tapusu istenecek,
300 yavru olduğunda hibe alınan koyunlar geri ödenecek.
Daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı ve benzeri projelerden hibe almaya hak kazanmış ve sözleşmesi iptal edilmemiş olması,
Hibe sözleşmesinde geri ödeme 1 veya 2 yıl sonra geri ödeme başlayacağı ve kuzuların satılması ile Devletten alınan hibenin belirli periyotlar ve taksitler halinde geri ödeneceği bekleniyor.
300 koyunun kuzusu ise "bu parayı etmez" diyenler için Tarım ve Orman Bakanlığınca satın alınacak ve tahminin verilen hibeden mahsup edilebileceği değerlendiriliyor.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

300 koyun projesinden yararlanacaklarda şu kriterler aranacak.

1) Üretim yapacağı yerin mera alanı,

2) Kaba yem üretebilirliği,

3) Hayvan varlığı,

4) Cinsiyet ve yaşı (Genç çiftçi olması önemlidir),

5) Hayvan barınağına sahip olması,

6) Halen hayvancılıkla uğraşıyor olması gibi kriterler göz önüne alınacak.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi 2020 Yılında Devam Ediyor

Ziraat Bankasının çiftçilerimize faiz indirimli ve en uygun finansman imkanını sağladığını biliyorsunuz. Resmi Gazete' de yayınlanan tebliğname gereğince çiftçilerimiz Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankası 2020 yılı içinde kadar sıfır faizli ve indirimli kredi kullanılabiliyor. Çiftçilerimiz koyun satın almak için TKK ve Ziraat'e başvurularını bu tarihler arasında gerçekleştirebiliyor.

50 koyun alıp, ailesinin geçimini küçükbaş hayvancılıktan kazanmak isteyen çiftçilerimize, aylık kazançları ile gelir gider hesaplaması yapmalarını tavsiye ederiz. Zira Ziraat Bankasından alacağınız kredi sonrasında kredi çekme durumunuz ve gelir gider hesaplamanız düşecektir.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü