25 YIL EVLİ KALAN EV HANIMINA EMEKLİLİK GELİYOR


Gündem 24.12.2019 00:21:00 0
25 YIL EVLİ KALAN EV HANIMINA EMEKLİLİK GELİYOR

Sigortası olmayan ev hanımlarına emeklilik verilmesi için TBMM 'ye bir kanun teklifi verildiği bildirildi. TBMM kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre , bütçe görüşmeleri ile KYK borçları ve infaz düzenlemesinin meclisten geçmesinin ardından emeklilik düzenlemesinin meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Sigortası olmayan ve 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı verilmesini düzenlemesini ön gören Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ’na sunuldu. Söz konusu kanun teklifinin Plan Bütçe Komisyonu 'na gönderilmesi ve daha sonra işleme alınması bekleniyor. Teklif TBMM Genel Kurulu 'ndan da geçtikten sonra düzenleme hayata geçecek ve ev hanımlarına emeklilik hakkı verilecek.


Konu iel ilgili yapılan açıklamada , ev hanımlarına emeklilik için 3 şart aranacağı bildirildi. Bu düzenlemeye göre ev hanımlarının Sosyal Güvenlik Kurumu ile herhangi bir bağ bulunmaması, evlilik süresinin 25 yıl ve daha üzeri olması, belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an için Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağın bulunmaması şartları aranacak.

Kanun TBMM 'den geçer ve yasalaşırsa bu şartları taşıyan kadınlara emeklilik hakkı verilecek. Ev hanımları , kanunda belirtilen yaş şartıyla ve ilgili kanunda belirlenen kazanç sınırları içinde yapılacak hesaplama sonrası ortyaya çıkacak rakamı peşin şekilde ödeyecek. Peşin şekilde ödemenin yanı sıra kadınlar borçlanarak yaşlılık aylığı almaya yani emekli olmaya hak kazanabilecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
” Foça turizmden hak ettiğini alacak” ” Foça turizmden hak ettiğini alacak”
Bursa'da şehrin göbeğinde sağlık ocağından mahrumlar Bursa'da şehrin göbeğinde sağlık ocağından mahrumlar
Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma