3 aydır kapalıydı... Kriz sona erdi! Libya'dan petrol hamlesi! Tüm dengeler değişiyor

LİBYA Petrol Hilali bölgesinin ileri gelenleri, 3 aydır kapalı olan petrol sahaları ve limanlarında yaşanan krizin sona erdiğini ve petrol ihracatının yeniden başladığını duyurdu.


Gündem 16.07.2022 17:58:00 0
3 aydır kapalıydı... Kriz sona erdi! Libya

Libya'da "Hükümetimiz" isimli resmi platforma göre, Petrol Hilali bölgesinin kanaat önderleri, Ulusal Petrol Kurumunun yeni başkanı Ferhat Ömer bin Kıdara ile Bingazi kentinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında okunan ortak bildiride, "Petrolün sahalarını denetleyen komitenin başkanı ve üyeleri olarak, engelin Ulusal Petrol Kurumu Yönetim Kurulunun başındaki Mustafa Sanallah olduğunu belirtiyoruz. En önemli talebimiz Sanallah'ın görevden alınmasıydı ve gerçekleşti." ifadeleri kullanıldı.

Libya topraklarının birliği ve petrolün tüm Libyalıların olduğu vurgulanan bildiride, Ulusal Petrol Kurumu için Bin Kıdara başkanlığında yeni bir Yönetim Kurulu oluşturulmasından memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Bildiride, "Yeni Yönetim Kurulu Başkanımızın, petrol gelirlerinin adil dağılımı başta olmak üzere taleplerimizi yerine getireceğini taahhüt etmesinin ardından saha ve limanların açılmasına karar vererek, üretim ve ihracata izin verdiğimizi ilan ettik." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Bin Kıdara, "kamu güvenliği standartlarına uygun şekilde üretim düzenlemeleri yapılması talimatı verdiğini" aktardı.

Tüm petrol sahalarında doğrudan üretim


Yeni kongre merkezi Melikgazi’ye renk katacak Yeni kongre merkezi Melikgazi’ye renk katacak
Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da
Bursa'da Afet Dirençli Planlama ve Yapılaşma paneli Bursa'da Afet Dirençli Planlama ve Yapılaşma paneli
Bursalı muhasebeciler tepki için meydana indi Bursalı muhasebeciler tepki için meydana indi
Başkan Büyükkılıç'a eğitimcilerden “teşekkür” plaketi Başkan Büyükkılıç'a eğitimcilerden “teşekkür” plaketi