3 ilde 3 ayrı suç örgütüne yönelik operasyon: 27 gözaltı


Gündem 31.05.2022 20:30:00 0
3 ilde 3 ayrı suç örgütüne yönelik operasyon: 27 gözaltı

3 İlde 3 Ayrı Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda 27 Gözaltı

ANKARA (İGFA) - Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul, Tekirdağ ve Gaziantep polisinin düzenlediği operasyonlarda organize suç örgütleri hedef alındı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İstanbul KOM Şube Müdürlüğünce, Sancaktepe’de iş yerlerine el bombası atarak zarar verdiği ve silahla yaralama eyleminde bulunduğu tespit edilen, ÇEKDAR kod adlı Ö.B.K liderliğindeki suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda 3 şahsı yakaldı. Operasyonda 2 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 450 adet 9 mm çapında dolu fişek, 2 adet pompalı tüfek, 25 adet kartuş, 300 gram uyuşturucu madde, Suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit para ele geçirildi. 

Tekirdağ merkezli iki ilde yapılan tefecilik operasyonunda ise aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 7 şahıs gözaltına alındı. Tefecilik, Kasten Yaralama, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Kumar Oynatmak İçin Yer Temini, Tehdit suçlarını işledikleri tespit edilen ve liderliğini T.Y. isimli şahsın yaptığı suç örgütüne yönelik; Tekirdağ ve Edirne’de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda; 1 adet AK-47 makineli tüfek ve 2 adet şarjörü,  5 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 7 senet, 1 çek, 312 adet fişek ele geçirildi.

Bakanlık düzenlenen operasyonlarda ayrıca Gaziantep KOM Şube Müdürlüğünce yürütülen operasyonda da Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti yapmak suçlamasıyla 17 şahıs gözaltına alındığını duyurdu.

Gaziantepte gerçekleştirilen operasyonda ise 3 adet tabanca, 1 adet tam otomatik silah, 2 adet av malzeme tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 600 adet fişek, 1 adet çelik yelek, 199 adet captagon hap ve çok sayıda senet ele geçirildiği öğrenildi.


Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK