Yaşam

Yaşam Haberleri

33. Ahilik Haftası Kutlandı


Yaşam 14.09.2020 16:44:00 0
33. Ahilik Haftası Kutlandı

Antalya’da 33. Ahilik Haftası kutlamaları Pandemi tedbirleri kapsamında kutlandı. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda Başkanları ile birlikte Ahi Yusuf Türbesi’ni ziyaret ederek, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti.

 

Antalya’da33. Ahilik Haftası Kutlamaları, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, AESOB Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Oda Başkanlarının Ahi Yusuf Türbesi ziyaretiyle başladı.Ahi Yusuf Türbesi’nde Muratpaşa Müftüsü Kuddusi Uysal ve Ahi Yusuf Camii İmamı Yeşil Buzcu tarafından dua okunarak ebediyete intikal eden esnaf ve sanatkarlar anıldı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunanAntalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan,AESOB Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Oda Başkanları Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti.

 

Vali Ersin Yazıcı Ahi Kaftanı Giydi AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 33. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Antalya Valisi, İlin Ahisi Ersin Yazıcı’ya, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, AESOB Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Oda Başkanları ile birlikte Ahi Kaftanı giydirdi ve plaket takdiminde bulundu.

 

Antalya Valiliğinde düzenlenen tören ile Vali Ersin Yazıcı, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan ve Oda Başkanları Yılın Ahisi olarak seçilen Antalya Kuyumcular Odası Üyesi, Lüppe Ustası Ahmet Şat’a, Yılın Kalfası olarak seçilen Serik Esnaf Odası Üyesi, Otomotiv Boyacısı Ali Çolakoğlu’na ve Yılın Çırağı olarak seçilen Antalya Kuaförler Odası Üyesi, Kuaför Ünal Dilsiz’eplaketlerini takdim etti. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde esnaf vesanatkarlarımıza yol gösterdiği gibi uygar dünya ülkelerine de örnek olduğunu belirterek, “Ahilik; sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve güzel ahlak öğretilerinin sanat ile sentezlenmesidir.

 

Bu ilkelerle kurulan Ahilik Teşkilatı ‘Usta, kalfa, çırak’ ilişkisiyle eğitimi, istihdamı ve üretimi en güzel şekilde tesis etmiştir. Eğitimi hayat boyu süren bir faaliyet olarak düşünmüş ve mesleki eğitim ile ahlaki eğitimi çok güzel harmanlamıştır. Esnaf ve sanatkarlarımız, Ahilik teşkilatının öğretilerini yaşam felsefesi kabul etmiş muhtaç ve ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır.

 

İslam ahlakı ve Türk kültürünün sentezi olan Ahilik anlayışının yaygınlaştırılması ve yaşatılması için elimizden geleni yapmalıyız. Biz de esnaf ve sanatkarlarımızın her türlü sıkıntısında yanlarında olacağız.” dedi.

 

Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağına Plaket Takdim Edildi 33. Ahilik Haftası kutlamaları hakkında bilgi aktaran AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Sayın Valim, Kıymetli Oda Başkanlarım her yıl kutlamış olduğumuz Ahilik Haftamızı bu yıl Bakanlığımızın Pandemi nedeniyle almış olduğu tedbirler kapsamında kutluyoruz. İlk olarak Ahi Yusuf Türbemizi ziyaret ettik, ardından Atatürk Anıtımıza çelenk sunduk.

 

Şimdi de İlimizin Ahisi, Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’ya Ahi Kaftanı giydirerek plaket takdiminde bulunduk. Yine, Yılın Ahisi olarak seçilen Antalya Kuyumcular Odası Üyemiz, Lüppe Ustası Ahmet Şat’a, Yılın Kalfası olarak seçilen Serik Esnaf Odası Üyemiz, Otomotiv Boyacısı Ali Çolakoğlu’na ve Yılın Çırağı olarak seçilen Antalya Kuaförler Odası Üyemiz, Kuaför Ünal Dilsiz’eplaketlerini takdim ettik.” dedi.

 

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ahiliğin, insanlık dünyasının ihtiyaç duyduğu evrensel değerlere sahip olan temel düsturlarının, bugün dahi insanoğlunun bütün kesimlerini içine alan, onlara yol gösteren bir hayat ve üretim tarzı olduğunu aktararak, “Ahiler toplumu birleştiren, kaynaştıran, bir arada tutan değerlerin uygulanması, toplumsal denetim mekanizmasının işlemesinde çok önemli görevler almıştır.

 

Ahi Evran, kutlu bir davanın gönül erleri ile birlikte bu toprakları vatan yapmanın, Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasının öncülüğünü yapmıştır. Sosyal, kültürel, siyasal, dini ve askeri işlevlere de sahip olan Ahilik Teşkilatı, milletimizin adeta Anadolu’ya vurulan mührüdür.Bu bakımdan ecdadımız tarafından kurulan ve milletimiz tarafından kabul buyrulan Ahilik kurumunun ve onun değerlerinin tüm yönleriyle araştırılması, ortaya konulması ve uygulanabilir değerler manzumesi olarak sunulması büyük bir önem taşımaktadır. Bu kapsamda, bizlere büyük bir rol düşmektedir.

 

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak Anadolu’da yaşayan Türk insanın birlik ve beraberliğini refah ve düzenini sağlayacak ve halkın maddi ve manevi ihtiyaçlarına cevap verebilecek tarzda örgütlenme ile esnafımızla aramızda sıkı sıkıya bir kardeşlik bağı kurmaya özen gösteriyoruz. 14-20 Eylül tarihleri arasında Pandemi tedbirleri çerçevesinde kutladığımız 33. Ahilik Haftası kapsamında Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle yad ediyor, esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.” dedi.   


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü