4. Faz 1000 TL Yardım Beklenirken Çalışma Bakanı Kalıcı Yardım Müjdesi Geldi


Ekonomi 18.06.2020 00:13:00 0
4. Faz 1000 TL Yardım Beklenirken Çalışma Bakanı Kalıcı Yardım Müjdesi Geldi

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu konuşmasında 4. faz yardım olup olmayacağını açıkladı. Bakan Selçuk 4. faz yardımın olmasını düşünmediklerini ancak pandemi sürecinde devreye giren bazı işlemlerin e-Devlet'te kalıcı olacağını açıkladı. Bakan Selçuk'un bu açıklaması yardım ödemelerinin sürekli yapılabileceği şeklinde yorumlandı.

Devlet destekleri kapsamında sağlanan 1. faz, 2. faz ve 3. faz 1000 TL yardım paraları için 4. faz sürecinin başlayıp başlamayacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin ise detaylı açıklama Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk konuşmasında ilk üç faz yardım ödemesinden ne kadar vatandaşın faydalandığını açıkladı ve sözlerine bundan sonraki süreçte atılacak adımları ekledi.

1000 TL YARDIM BAŞVURULARI E-DEVLET'TE KALICI OLABİLİR

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk gün içerisinde yaptığı konuşmasında pandemi yardımları hakkında bilgi verdi. Salgının başlamasıyla birlikte sağlanan 1000 TL pandemi yardımları ile birlikte milyonlarda vatandaşa destek ödemesi yapıldığını aktaran Bakan Selçuk 1. faz ile 1.2 milyon aileye, 2. faz ile 2.3 milyon aileye ve 3. faz ile de 1.7 milyon aileye ödeme yapıldığını söyledi. 

4. Faz Yardım Açıklaması

Zehra Zümrüt Selçuk konuşmasının devamında ise 4 faz yardım ödemelerini düşünmediklerini belirtti. Pandemi sürecinden sonra bazı işlemleri kalıcı halde devam ettirecekkerini açıklayan Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı. 

"Üç fazda 6 milyon haneyi geçti. Dolayısıyla 6 milyar lirayı geçmiş durumdayız. Tabii ki 3. fazdan daha farklı bir faz düşünmüyoruz. Çünkü 3. faz zaten şu anda herkesin başvurabildiği, e-devlet üzerinden açık olan ve bizim de devamlı baktığımız bir süreç oldu. Şöyle düşünüyoruz, bizim için de katkısı olduğu için pandemi sürecini de atlattıktan sonra bazı programlarımızı da entegre edip e-devlette kalıcı hale getirmek istiyoruz" 

1000 TL YARDIM BAŞVURULARI

1000 TL yardım başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar başvurularını Sgkbulteni.com olarak aşağıda verdiğimiz bağlantıdan yapabilirler. 

e-Devlet 1000 TL Yardım Başvuru Ekranı TIKLAYINIZ
 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü