40 Kaymakam Fetö'den açığa alındı


Asayiş 7.09.2020 15:07:00 0
40 Kaymakam Fetö

İçişleri Bakanlığı’nın, ülke genelinde bazı kaymakamların görevden alınması amacıyla il valilerine gönderdiği talimatlar sonrasında bu sabahtan itibaren kaymakamlar görevden alınmaya başlandı. Görevden alınan kaymakamlar hakkında FETÖ soruşturmaları başlatıldığı öne sürüldü.

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla memleketi Ağrı’dan üç kaymakamın FETÖ soruşturmaları çerçevesinde görevden alındığını ileri sürmüştü.  T24’te yer alan habere göre, 15 Temmuz 2016’daki FETÖ’nün başarısız darbe girişimi sonrasında devlet kadrolarında başlayan tasfiyeler, İçişleri Bakanlığı’na bağlı görev yapan mülki idare amirlerine yönelik soruşturmalar başlatılmasına neden olmuştu.

Özellikle Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “mülki idare mahrem imamları”nın ortaya çıkarılmasıyla birlikte bazı vali, vali yardımcıları ve kaymakamlar haklarındaki adli ve idari soruşturmalar kapsamında görevden alınmıştı. Mülki idarede görevli bürokratlara yönelik soruşturmalar bir süredir sessizliğe bürünmüştü. Ancak, bu sabah İçişleri Bakanlığı kulislerini hareketlendiren gelişme yaşandı. Ülke genelinde görev yapan kaymakamlardan bazıları İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevden alınmaya başlandı. Bu kapsamda Personel Genel Müdürlüğü’nce hafta sonu isimleri belirlenen kaymakam ve vali yardımcılarının görev yaptığı illerin valilerine talimat gönderildiği öğrenildi.

KAYYIM KAYMAKAMLAR DA LİSTEDE

Talimatların gitmesiyle birlikte ilk aşamada 40’tan fazla kaymakamın görevden alındığı belirtildi. Bu sabah görevden alınanlar arasında Diyarbakır Silvan Kaymakamı ve aynı zamanda belediye kayyımı Mehmet Uslu, Ağrı Diyadin Kaymakamı ve aynı zamanda belediye kayyımı Hasan Doğan ile Şanlıurfa Karaköprü Kaymakamı Ufuk Akıl ve Akçakale Kaymakamı Hamza Özer yer aldı. Soruşturmanın, daha önce mülki idareye yönelik soruşturmayı yürüten Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ile MİT Başkanlığı’nın tespitleri sonrasında başlatıldığı öğrenildi. Listede 400 dolayında mülki idare amiri olduğu öne sürülüyor.

Soruşturmanın FETÖ’nün devlet içinde yerleşmeye hız verdiği süreçteki ‘95. Dönem Kaymakamları’ üzerine yoğunlaştığı ifade ediliyor. Görevden alınan kaymakamlar hakkında Ankara’da FETÖ’den adli soruşturma başlatılacağı öğrenildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
Gazeteci Selami ŞAHİN in kaleminden, Seçim Çalışmalarında Bir Gün (Hakan TÜTÜNCÜ) Cumhur ittifakı Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’nün basınla bir kahvaltıda bir araya geldiğimizde basın danışmanı Gültekin Bursalı’ya başkanın bir gününü gözlemleyerek yazmak istiyorum demiştim.