5 zincir market için müfettiş görevlendirildi

Migros, CarrefourSA, A101, Şok, BİM, Hakmar, Makro Market, Happy Center, Rammar, Snowy, Üçler, Kim, UCZ, Ekomini vs. gibi marketler zincir


Gündem 26.09.2021 19:00:00 0
5 zincir market için müfettiş görevlendirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyatla mücadele konusunda 5 zincir markete işaret etti ve "Piyasayı alt üst ediyorlar" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti sonrası çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyat iddiaları hakkında yaptığı açıklamada “Beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor” ifadelerini kullandı. Bu gelişmeler sonrasında Ticaret Bakanlığı, 5 büyük zincir marketin fahiş fiyat artışı yapıp yapmadığının tespiti için ticaret müfettişleri görevlendirdiğini açıkladı. Peki, Zincir marketler hangileri?

Marketlerin fahiş fiyat uygulamaları ve zincir marketler ekonominin gündeminde yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zincir marketlerle ilgili fahiş fiyat açıklaması sonrasında konuyla ilgili detaylar araştırma konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak, “Bu konuda kısmen özellikle bu zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine gideceğiz” demişti. Bu açıklama sonrasında Ticaret Bakanlığı’nca 5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş yelpazedeki üründe Fahiş Fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için müfettiş görevlendirildi.

ZİNCİR MARKET NE DEMEK?

Zincir market, süper ve hiper marketler olarak bilinmektedir. Benzer çeşitlilikteki tüketim mallarının hangi ad altında olursa olsun kısmen veya tamamen perakende satışının yapıldığı, aynı gerçek veya tüzel kişi sahipliğinde bir merkeze bağlı olarak faaliyet gösteren; içlerinden en az biri büyük mağaza niteliğini taşıyan en az beş şubeye sahip işletmeyi veya her biri dört yüz metrekarenin altında satış alanına sahip en az on şubesi bulunan toptan ve perakende satış noktaları zincir market/mağaza olarak değerlendirilmektedir.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı