58 YIL ÖNCESİNE GERİ DÖNDÜLER

Burdur Lisesi’nin 1964-1966 yılı mezunları okulda toplanıp hasret giderdi.


Yaşam 18.10.2022 00:11:00 0
58 YIL ÖNCESİNE GERİ DÖNDÜLER

Burdur Lisesi’nden 1964,1965 ve 1966 yıllarında mezun olan 70 arkadaş Türkiye’nin çeşitli illerinden Burdur’a gelerek okullarında buluşup hasret giderdi. Sınıf Başkanı tarafından yoklama alınmasının ardından eski mezunlar öğrencilik yıllarına ait anıları arkadaşları ile paylaştı.

1965 yılı mezunlarından Ankara’dan gelen Sefa Gömdeniz, “Her yıl değişik illerde toplanılıyor ama her 5 yılda bir mutlaka Burdur’da toplanıyoruz. İstanbul’dan, İzmir’den, Ankara’dan, Antalya’dan çok güzel bir grup. Pandemi araya girince 2020’de yapacağımız toplantıyı bugün yapabildik. Bu arada geçen defa yaptığımız toplantıdaki hocalarımızdan bir kısmını maalesef kaybettik. Burdur Lisesi’nin çok büyük bir önemi var. Bizim sınıftan 40 kişi mezun olduk, 13’ü ODTÜ’ye girdi. Bir o kadar Teknik Üniversite, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, öğretmen okullarında okuyan sonradan öğretmen olup öğrenci yetiştiren arkadaşlarımız var. Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı bir nesiliz biz.” dedi.

Gömdeniz “Bizler bu organizasyonları devam ettirmeye çalışıyoruz. Eski anıları hatırlamak çok güzel bir şey. Gençliğimiz burada geçti. Çok güzel anılarımız oldu Hocalarımız çok disiplinli idi.” diye konuştu.

İzmir’den gelen Mehmet Oran ise “1965 yılı mezunları olarak ilk defa 1985 yılında toplandık. 20 yıl sonra arkadaşlarımızla burada buluştuk. Çok güzel bir sinerji oluştu aramızda. Ben Burdur Lisesi’nden mezun oldum. Burdur Lisesi’nde öğretmenlik yaptım. 14 yıl görev yaptıktan sonra 1994’te emekli oldum. Bu okulda hem okuyup hem öğretmenlik yaptığım için çok mutluyum. Okul müdürümüz bize ‘biz sizi bu okuldan mezun etmek istiyoruz’ dedi. Nasip olursa önümüzdeki yıl mezun olmak için geleceğiz. Sınıf arkadaşlarımızla birlikte olmanın sevincini, neşesini yaşadık. Arkadaşlarımızla hep birlikte olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

Buluşmayı organize eden Özcan Kermen’de “Bu yıl arkadaşlar organizasyon görevini bana verdiler. Arkadaşlarımızla buluştuğumuz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Dönemin okul müdür yardımcısı ve İngilizce Öğretmeni Hulusi Çekiç’te buluşmaya katılarak eski anılarını tazeledi. Sembolik olarak Çekiç’in okula kaydı yapıldı.

MUHAMMET FATİH BAŞCI


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...