64 maddelik vergi paketinde ilk 45 madde kabul edildi

AK Partinin hazırladığı 65 maddelik yeni vergi paketinin görüşmelerinde 45 madde Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Yeni vergi paketiyle küçük esnafa destek geliyor. Teklifin görüşmeleri bugün de devam edecek.


Gündem 14.10.2021 05:30:00 0
64 maddelik vergi paketinde ilk 45 madde kabul edildi

ANKARA (İGFA) - AK Parti'nin hazırladığı 65 maddelik yeni vergi paketinin görüşmelerine Meclis Genel Kurulu'nda devam edildi. Kanun teklifi, küçük esnafa vergi muafiyeti getirecek. Yıllık cirosu 240 bin liranın altındakiler Gelir Vergisi'nden muaf olacak.

İlk 45 maddesi kabul edilen teklif arasında ayrıca sosyal medya paylaşım ve içerikleriyle kazanç elde edenler kişiler 640 bin liraya kadar olan gelirlerinde yüzde 15 stopaj ödemesi, 640 bin lirayı geçen gelirlerin ise Gelir Vergisi kapsamında alınması kararlaştırıldı.

Vergi paketinin ilk 45 maddesinde ayrıca tarımsal destekleme ödemeleri Gelir Vergisinden istisna tutulacak ve bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak. Teklife yeni eklenen maddeye göre son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler, faiziyle birlikte iade edilecek. Elektronik ortamda vergi dairesi kurulabilecek, vergi incelemesi uzaktan yapılabilecek.

64 maddelik yasa teklifinin görüşmelerine TBMM Genel Kurulu'nda bugün de devam edilecek.

 

https://twitter.com/TBMMGenelKurulu/status/1448397253136240652

Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…” Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…”
Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın" Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın"
Doğal gripsavar: Sirke! Doğal gripsavar: Sirke!
Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi