Gündem

Gündem Haberleri

7 yaşında TED’de konuştu


Gündem 24.07.2021 11:30:00 0
7 yaşında TED’de konuştu

‘Yeni Greta Thunberg’ olarak anılan yedi yaşındaki Molly Wright, Thunberg’den sonra TED konuşması yapan en genç kişi oldu.

Avustralyalı yedi yaşındaki Molly Wright, bir yaşındaki Ari adlı bebekle birlikte yüzlerce seyircili salonda sahneye çıktı. Onlara animasyon ve video görüntülerinde Ari’nin babası Amarjot da eşlik etti. Wright, kendisini dinlemek için toplanan kalabalığa her çocuğun beş yaşına kadar nasıl gelişebileceğini anlattı. Küçük konuşmacı, "Ya size ‘Ce-e oyununun dünyayı değiştirebileceğini söyleseydim?" diye başladığı konuşmasını başarılı tonlamalarla sürdürdü.

“Bugünkü konuşmam, siz yetişkinlerin bizi çocuk ve yetişkin olarak şekillendirmek için yapabileceği bazı güçlü şeyler hakkında” diyen Wright, “Bunu nereden mi biliyorum? Çünkü ebeveynlerim ve etrafımdaki kişiler bunu sık sık yaptılar” diye konuştu.

“Tüm çocukların o kadar şanslı olmadığını biliyorum – bazı arkadaşlarım, okulumdaki bazı çocuklar, dünyanın dört bir yanından pek çoğu. Bunun değişmesine yardım etmek istiyorum” diyen Wright,  bir çocuğun beyninin hayatının ilk yıllarında nasıl hızla geliştiğini, yedi yaşındayken bir yetişkin beyninin yüzde 90’ı kadar olduğunu anlattı.

EBEVEYNLERE ÖNERİLERDE BULUNDU

Wright, sağlıklı gelişim için ebeveynlere anahtar nitelikli önerilerde bulundu: Bağlantı kurmak, konuşmak, oynamak, sağlıklı bir ev ve toplulukta yaşamak.

Tüm bunların çocuklara; arkadaş edinmek, sınavlardan geçmek, meslek sahibi olmak, kendi ailelerini kurmak dahil çok önemli hayati yetenekleri öğrettiğini belirten Wright, araştırmaların, ebeveynlerin dikkati dijital cihazlar tarafından dağıtıldığında, bunun çocukları ile bağlantı kurma yeteneklerini azalttığını söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı