90 bin kişinin tahliye olacağı infaz düzenlemesi Meclis'ten geçerek yasalaştı


Gündem 14.04.2020 00:32:00 0
90 bin kişinin tahliye olacağı infaz düzenlemesi Meclis

AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yasayla 90 bin kişiye tahliye yolu açıldı. Ayrıca cezaların infazında yarı oranında indirime gidildi.

Ceza İnfaz düzenlemesi TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlüler, 31 Mayıs 2020'ye kadar izinli sayılacak. Salgının devam etmesi halinde bu süre 2 aylık sürelerle 3 kez uzatılabilecek.

Ramazanın son iftarı Çanakkale'de yapılacak Müslümanlar için önem taşıyan üç aylardan ramazanın son iftarı Çanakkale’de gerçekleştirilecek.
Bakan Gürlek: Hesap veremeyeceğim bir şey yok Adalet Bakanı Akın Gürlek, Özgür Özel’in kendisi hakkında sunduğu tapu belgelerinin tamamının gerçek dışı ve sahte olduğunu belirterek, “Benim veremeyeceğim hesabım yok. Hakimlik ve savcılıkta düzenli olarak mal bildiriminde bulunuyorum” dedi.
Bayram tatiline çıkacaklar dikkat: Tüm yurtta yağışlı hava etkili olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son değerlendirmelerine göre, Ramazan Bayramı tatili boyunca Türkiye genelinde yağışlı sistemler etkisini gösterecek. Arefe günü ise özellikle Marmara ve Ege bölgeleri için şiddetli fırtına uyarısı yapıldı.
Kadıköy’de kritik randevu: Fenerbahçe – Gaziantep FK Trendyol Süper Lig’in 27. hafta açılış maçı İstanbul’da oynanacak.
Süper Lig’de 27. hafta maçlarının hakemleri belli oldu Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamayla, Süper Lig’in 27. haftasında görev yapacak hakemler duyuruldu.