935 gramlık elma görenleri şaşırttı


Gündem 30.09.2019 07:00:00 0
935 gramlık elma görenleri şaşırttı

935 gramlık elma görenleri şaşırttı
Isparta'nın Gelendost ilçesinde elma hasadı sürerken, ağaçtan toplanıp soğuk hava deposuna getirilen 935 gramlık elma şaşırttı.


Türkiye'de elma üretiminin yüzde 20'sinin karşılandığı Isparta'da elma hasadı başladı.

Her sabah tarım işçilerince ağaçlardan toplanan elmalar, kasalara yerleştirildikten sonra soğuk hava depolarına getiriliyor.

GÖRENLER ŞAŞTI, KALDI
Gelendost ilçesine bağlı Yenici köyündeki soğuk hava deposuna getirilen bir elmanın büyüklüğü ise görenleri şaşırttı. Soğuk hava deposu yetkilileri elmanın büyüklüğünü fark edince tartmak istedi.

İLK KEZ GÖRÜYORLAR
Hassas tartıya konulan elma, tam 935 gram geldi. Başka bir elmanın 514 gram geldiğini söyleyen soğuk hava deposu yetkilileri bu büyüklükteki elmayı ilk kez gördüklerini dile getirdi.

Aksu’da el emeği sergisi büyük ilgi gördü Antalya’nın Aksu ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen Oyuncak ve Üzerlik Yapımı kurslarının dönem sergisi yoğun katılımla açıldı.
Başkan Kocagöz sözünü tuttu; Kepez’de 20 yıllık imar çıkmazı aşıldı Kepez Belediyesi, Barış, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Esentepe mahallelerinde yaklaşık 20 yıldır devam eden imar sorununu çözdü.
Burdur’lu öğrenciler salda kayak merkezi’nde kışın keyfini çıkardı Bucak ilçesinden gelen öğrenci ve öğretmenler, Salda Kayak Merkezi’nde Belediye Başkanı Okan Kurd’un ev sahipliğinde ağırlandı; öğrenciler kar ve kayak keyfini doyasıya yaşadı.
Ankara’dan Sütçüler’e gençlik ve spor müjdeleri Isparta Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ankara’da yapılan görüşmeden ilçeye yönelik yeni gençlik ve spor yatırımı müjdeleriyle döndüklerini açıkladı.
Isparta terziler ve yorgancılar odası’nda sürpriz değişim Isparta Terziler ve Yorgancılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimlerinde ilk kez başkan değişti; mevcut başkan Fehmi Demirsöken 53 oyda kalırken, Celil Tos 97 oyla yeni başkan seçildi.