935 gramlık elma görenleri şaşırttı


Gündem 30.09.2019 07:00:00 0
935 gramlık elma görenleri şaşırttı

935 gramlık elma görenleri şaşırttı
Isparta'nın Gelendost ilçesinde elma hasadı sürerken, ağaçtan toplanıp soğuk hava deposuna getirilen 935 gramlık elma şaşırttı.


Türkiye'de elma üretiminin yüzde 20'sinin karşılandığı Isparta'da elma hasadı başladı.

Her sabah tarım işçilerince ağaçlardan toplanan elmalar, kasalara yerleştirildikten sonra soğuk hava depolarına getiriliyor.

GÖRENLER ŞAŞTI, KALDI
Gelendost ilçesine bağlı Yenici köyündeki soğuk hava deposuna getirilen bir elmanın büyüklüğü ise görenleri şaşırttı. Soğuk hava deposu yetkilileri elmanın büyüklüğünü fark edince tartmak istedi.

İLK KEZ GÖRÜYORLAR
Hassas tartıya konulan elma, tam 935 gram geldi. Başka bir elmanın 514 gram geldiğini söyleyen soğuk hava deposu yetkilileri bu büyüklükteki elmayı ilk kez gördüklerini dile getirdi.

Beyaz Ekmekte Yeni Dönem: En Az Yüzde 70 Tam Buğday Şartı Geliyor Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı destekli kampanya kapsamında ekmekte yeni dönem başlıyor; üretimde en az yüzde 70 tam buğday unu kullanılması hedeflenirken uygulama önce kamu yemekhanelerinde başlayacak...
Burdur’luların Ankara Temasında İlk Durak Özçelik Köy-Koop Mali Genel Kurulu için Ankara’ya gelen Burdurlu muhtar ve kooperatif temsilcileri, AK Parti Burdur önceki dönem milletvekili Bayram Özçelik’i ziyaret etti.
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ORTAK HEDEF: STANDART UYGULAMA Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), inşaat sektörünün tüm paydaşlarını bir masa etrafında buluşturmaya devam ediyor.
Başkan Meçikoğlu Çocuklarla Buluştu Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Burdur/Bucak TOBB Anaokulu’nda düzenlenen “Ramazan Sokağı” etkinliğinde öğrencilerle buluştu.
Antalya Avlan gölü yeniden hayat buldu Yıllardır kuraklıkla mücadele eden Avlan Gölü, bu yılki yağışlarla yeniden tamamen doldu; çorak araziye dönen göl, ekosistem ve göçmen kuşlar için yeniden umut oldu.