Intelden en gelişmiş performans veri merkezi platformu

Yeni 3. Nesil Intel® Xeon® Xcalable işlemciler - Intel®in Optane™ kalıcı bellek ve depolama portföyü, Ethernet adaptörleri, FPGAlar ve optimize edilmiş yazılım çözümleri ile birlikte - hibrit bulut, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC), ağ oluşturma ve a


Gündem 11.04.2021 11:00:00 0
Intelden en gelişmiş performans veri merkezi platformu

BURSA (İGFA) - Intel, yerleşik yapay zekaya sahip tek Veri Merkezi İşlemcisi olan, ortalama yüzde 46 daha yüksek performansa sahip yeni 3. Nesil Intel XeonScalableı tanıtıyor.

Yeni 3. Nesil Intel Xeon Scalable işlemciler, Intel® DL Boost teknolojisi ile entegre yapay zeka (AI) hızlandırmalı esnek bir mimariye, ayrıca Intel® Software Guard Extension (Intel® SGX) ve Intel® Crypto Acceleration ile verileri ve uygulama kodunu korumak için gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip.

Popüler veri merkezi iş yüklerinde ortalama yüzde 46 iyileşme oranı ile, önceki nesle kıyasla önemli bir performans artışı sağlayan işlemciler, yerleşik güvenlik içinde Intel SGX ve Intel Crypto Acceleration ile beraber yapay zeka süratını hızlandırması için Intel DL Boost dahil olmak üzere yeni ve gelişmiş platform yetenekleri ekliyor. 

Yeni 3. Nesil Intel Xeon Scalable işlemciler, hem şirket içi, hem de dağıtılmış çoklu bulut ortamlarında çalışan modern iş yükleri için optimize edildi. İşlemciler, müşterilere yerleşik hızlandırma ve gelişmiş güvenlik yetenekleri dahil olmak üzere, onlarca yıllık inovasyondan yararlanmış esnek bir mimari sunuyor. En yeni donanım ve yazılım optimizasyonları, önceki nesle kıyasla %74 daha hızlı AI performansı sunuyor, buna ek olarak AMD EPYC 7763e kıyasla 20 popüler AI iş yükünün geniş bir karışımında 1,5 kata kadar daha yüksek performans ve Nvidia A100 GPUya karşı 20 popüler AI iş yükü geniş bir karışımda 1,3 kata kadar daha yüksek performans sağlıyor.


Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK