ISMEK KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ


Gündem 26.09.2020 18:06:00 0
ISMEK KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Isparta Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ISMEK) bünyesinde açılan yağlı boya resim kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı resimler, Kaymakkapı Meydanında sergilendi. Resimler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Isparta Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ISMEK) bünyesinde açılan yağlı boya resim kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı resimler için bir sergi açıldı.

Pandemi dolayısıyla sergilenemeyen 13 kursiyerin resimleri, bugün Kaymakkapı Meydanında beğeniye sunuldu.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda kültürel ve sanat etkinliklerine önem verdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade etti. ‘Isparta’da Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ile birlikte bir değişimin adı kondu’ diyen Gözgün, şehrin düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerle renklenmeye başladığını söyledi.

ISMEK bünyesinde Hisar Mahallesindeki resim kursunda 13 ressamın eserler oluşturduğunu dile getiren Fahretdin Gözgün, “Bu eserler pandemi dolayısıyla sergilenememişti. Bugün sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat edilerek serginin açılmasına inandık. Bu sergi yeni sanatçıların çıkmasına vesile olacaktır” dedi.

Kursun resim öğretmeni Sermin İmre’de, “Bu imkanı sağlayan Isparta Belediyemize ve başkanımıza teşekkür ederim. Bu sanatın yeşermesine büyük katkı sağladılar. Bu imkan sağlanmamış olsaydı, onca arkadaşımız bundan mahrum kalacaktı” şeklinde konuşurken, kursiyeler de, “Bizim için güzel oldu. Sanat ruhu dinlendiriyor, daha güzel düşünmemize vesile oluyor” şeklinde görüşlerini belirttiler.

Sergiye katılan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hatice Çakır da, şehirde yaşayan herkesi belediyenin kurslarına davet ederken, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Şenol da, güzel eserler ortaya çıkarıldığını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar sergideki resimleri incelediler.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?