Gündem

Gündem Haberleri

ISPARTA 15 TEMMUZ’A HAZIRLANIYOR


Gündem 3.07.2020 22:05:00 0
ISPARTA 15 TEMMUZ’A HAZIRLANIYOR

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen ancak kahraman milletimizin cesareti ve onurlu direnişi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile önlenen darbe girişiminin yıl dönümünde covid-19 tedbirleri elden bırakılmadan etkinlikler gerçekleştirilecek.  

 

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu başkanlığında  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri” koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

 

Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta’da son günlerde covid-19 vakalarının çoğalmaya başladığını belirterek 15 Temmuz etkinliklerinin kalabalık ortamlarda bu yıl maalesef yapılamayacağını belirtti.

 

Ulusal Bayram ilan edilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri Isparta’da Şehitlik ziyareti başlayacak. Şehit aileleri ve gaziler evlerinde tek tek ziyaret edilecek. 15 Temmuz’da Isparta’da yapılacak diğer bir etkinlik ise temeli geçtiğimiz yıl Eylül ayında atılan ve şu günlerde ise inşaat çalışmaları biterek tefrişat ve çevre düzenlemesinin devam ettiği sosyal tesislerin açılışı gerçekleştirilecek. Sosyal tesis binası  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Muharip Gaziler Derneği bünyesindeki Aziz Şehitlerimizin yakınları ve Kahraman Gazilerimizin hizmetinde olacak.

 

Bunun yanında

 

  • “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nün önemini göz önünde bulundurularak Isparta Belediyesi şehir merkezinde, İl Özel İdaresi ise köylerde etkinlikler düzenleyecek.

 

  • 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazabilecekleri anı defteri konulacak.

 

  • İl Müftülüğü tarafından belirlenen bir camide Mevlid-i Şerif okutulacak.

 

  • Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanına fidan dikimi ve bakımı gerçekleştirecek.

 

  • İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenlenecek.

 

  • Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, gönüllü gençlik liderleri ile 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında yapılacak etkinliklerde görev alacaklar.

 

  • Isparta Ticaret ve Sanayi odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından esnaflara ve vatandaşlara bayrak, maske ve dezenfektan dağıtımı gerçekleştirilecek.

 

  • Pandemi tedbirleri elden bırakılmadan saat 20.00' den itibaren demokrasi nöbeti 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile STK, ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla 50 kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak demokrasi nöbeti icra edilecek.

 

  • 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00.13’te tüm camilerimizde Sela okunması ile demokrasi nöbeti devam edecek.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü