Sağlık

Sağlık Haberleri

ISPARTA ADSM'DE 24 SAAT HİZMET


Sağlık 16.12.2019 15:00:00 0
ISPARTA ADSM

Isparta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan 47 diş hekiminin 11’i uzman doktor. 24 saat ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin verildiği merkezde Ortodonti, Periodontoloji ve implant gibi ileri düzey tedavi hizmetleri de veriliyor.

Çevre yolu kenarında modern bir binada hizmet veren Isparta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 47 ünitlik hizmet kapasitesi ile bölgenin sağlık merkezi haline geldi. Isparta dışında Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Antalya ve Burdur’dan da hasta kabul eden merkeze günlük ortalama 900 hasta başvuruyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’de diş çekimi ve rutin ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yanı sıra ortodonti, periodontoloji ve implant gibi ileri düzey ağız ve diş sağlığı hizmetleri de veriliyor. Bu polikliniklerde uzman diş hekimleri görev yapıyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde tüm bu hizmetler için sadece devletin belirlediği katılım ücretleri alınıyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin en önemli hizmet avantajı 24 saat esasına göre hizmet verilmesi. Merkezde acil vakalar için 24 saat diş hekimi görev yapıyor. Mesai dışı ya da hafta sonu herhangi bir saatte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne başvurulabiliyor.

İleri düzey tedavi Ortodonti ve Periodontoloji

Isparta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Uzmanı Uzm.Dt.Can TAT ve Periodontoloji Uzmanı Uzm.Dt.Ayşe Rabia IŞIK’ın göreve başlaması ile birlikte ileri düzey tedavi hizmetlerine de başlandı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ortodonti ve periodontoloji tedavi hizmetlerine başlandı.

Ortodonti; dişlerin diş kemikleri üzerinde düzgün şekilde yerleşmesi ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen Diş Hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır.

Periodontoloji; dişleri çevreleyen yumuşak ve sert dokuların anatomi fizyoloji ve histolojisini inceleyen; bu dokularda meydana gelen hastalıkları araştıran, bu hastalıkların tedavisini ve tedavi sonucu elde edilen sağlığın devamlılığını sağlayan bilim dalıdır.

dis-(3).jpg

 

ADSM’de uzun zamandır beklenen bir hizmete başlandı

İmplant: Yapay diş

ADSM Başhekimi Ahmet Uysal, “Merkezimizde bu hizmetin veriliyor olması hastalarımız için çok büyük avantajdır. Diş eksiği olan, hareketli protez kullanamayan tüm hastalarımızı merkezimize bekliyoruz” dedi.

Isparta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde uzun zamandır beklenen bir hizmete daha başlandı. ADSM’de artık implant (yapay diş) tedavisi de mümkün. ADSM Başhekimi Dr. Ahmet Uysal, implant hizmetinin hastalar için büyük bir avantaj olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

dis-(2).jpg

“İmplant, eksik olan dişlerin fonksiyon ile estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökleridir. Günümüzde diş implantları, doğal dişlere en iyi alternatiftir. Geleneksel sabit köprü ve hareketli protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, hastanın yüzünde doğal bir görünümü de beraberinde getirir. İster tek diş, isterse birden fazla diş eksikliğinde eğer implant yerleştirmeye uygun miktarda kemik varsa, implant kullanılabilir. Doğru teşhis, yeterli bilgi, tecrübe ve ekipmanla uygulandığında diş implantı, hasta ve hekim açısından çok başarılı sonuçlar verebilen bir tedavi şeklidir.

İmplant konulması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, implant için yeterli yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Var olan kemiğin kalitesi ve dişetlerinin tamamen sağlıklı olması, implant başarısını etkileyen faktörlerin başında gelir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş limiti yoktur, ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir. Doğru implant ve yöntem kullanılması durumunda başarısızlık azdır. Merkezimizde bu hizmetin veriliyor olması hastalarımız için çok büyük avantajdır. Diş eksiği olan, hareketli protez kullanamayan tüm hastalarımızı merkezimize bekliyoruz. İmplant tedavisi SGK tarafından karşılanmadığı için İmplant yaptıracak olan hastalarımızın muayene sonrası fiyat bilgisini merkezimiz faturalama biriminden alabilir.”

dis-(1).jpg

Alo 182’den kolay randevu

Isparta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde merkezi hekim randevu sistemi uygulanıyor. MHRS sistemi kapsamında 182 nolu telefonu arayarak istenilen hekimden randevu alınabiliyor. Aynı hizmete www.mhrs.gov.tr adresinden de ulaşmak mümkün.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği