ISPARTA ALİKÖY GELİŞİM İÇİN BİLİM DESTEĞİ ARIYOR


Yaşam 13.02.2020 11:53:00 0
ISPARTA ALİKÖY GELİŞİM İÇİN BİLİM DESTEĞİ ARIYOR

Isparta Merkeze bağlı AliKöy Muhtarı Ali Çakacı ve İhtiyar Heyeti Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Diler’i ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta SDÜ Rektörü Prof. Dr İlker Çarıkçı’yı ziyaret eden heyet bu haftada ISUBÜ’de Rektör Diler ile görüş alış verişinde bulundu.

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan AliKöyü Muhtarı Ali Çakacı, ‘Köyümüz il merkezine yakın olması ve gelişmişlik açısından önemli bir noktada olan bir yerdir. Gerek coğrafik özelliğimiz gerekse toplumsal yapımız bakımından köyümüzün daha müreffeh bir yer olması için kentimizin iki önemli değeri olan Üniversitelerimiz ile işbirliği yapma hedefimiz var. Bu açıdan Sayın Rektörlerimizden randevu talebinde bulunduk sağolsunlar bizleri ağırladılar. Bu ziyarette köyümüze neler kazandırabiliriz bunu tartıştık. Yarın (Perşembe) SDÜ’den uzman bir heyet gelerek köyümüzde bazı incelemelerde bulunacaklar ve köyümüze neler yapabiliriz bunun araştırmasını yapacağız’ dedi.

                ISUBÜ YERLEŞKESİNİ ÖNEMSİYORUZ

Muhtar Ali Çakacı yeni kurulan ve büyümek için önemli adımlar atan ISUBÜ’nün yerleşkesi için Aliköy sınırlarında bulunan ve Eğirdir yolu üzerinde kalan tapulu arazilerin üniversiteye verilmesi yönünde bir fikir geliştirildiğini belirterek, ‘Daha öncede yaptığım açıklamada ISUBÜ için en uygun yerleşim alanı bahsini ettiğimiz noktadır. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olması geniş, ferah ve büyümeye elverişli bir yer olmasını gerektiriyor diye düşünüyoruz. Bu nedenle böyle bir fikir benimsenecek olursa köy halkı olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu Rektör hocamıza samimi bir dille anlattık. Bu yaklaşımımız Sayın Hocamızı da memnun etti. Kendileri bu konu üzerinde ciddi bir çalışma yapacaklarını ifade ettiler’ sözlerine yer verdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü