ISPARTA BELEDİYESİ İLK ÖDÜLÜNÜ ALDI


Gündem 18.11.2019 21:22:00 0
ISPARTA BELEDİYESİ İLK ÖDÜLÜNÜ ALDI

Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Ulusal Ödüllerini Alacak Belediyeler Belli OlduKentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik eden Avrupa Hareketlilik Haftasına en aktif katılımı sağlayarak Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Ulusal Ödüllerini almaya hak kazanan belediyeler belli oldu.

Avrupa Birliği Komisyonunun girişimi olarak her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kentlerde hareketliliği artırmak, güvenli yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturarak erişilebilir şehirler oluşturmak ve belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasına bu yıl Türkiye’den 64 belediye etkinlikleriyle katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği, belediyelerimizin bu özverili çalışmalarını ödüllendirmek ve diğer belediyelerimizi teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez Avrupa hareketlilik Haftası Ulusal Ödülleri vermeye karar verdi.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan V. Prof. Dr. Şükrü Karatepe başkanlığında, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, AB Başkanlığı Katılım Politikası Daire Başkanı Elif Kurşunlu ve AB Türkiye Delegasyonu Basın Müşaviri Miray Akdağ’ın katılımlarıyla oluşan Ulusal Ödül Jürisi 6 Kasım’da toplanarak belediyelerin hafta kapsamındaki etkinliklerini değerlendirdi.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde “Avrupa Hareketlilik Haftası Faaliyetleri”, “Kalıcı Önlemler” ve “22 Eylül Arabasız Gün” kıstaslarını yerine getiren 39 belediyeden 15’i ödül almaya hak kazandı.

“Hafta Faaliyetleri” kategorisinde afişler, sosyal medya paylaşımları, bilgilendirmeler, müzik dinletileri, film gösterimleri, trafik eğitimleri, geniş katılımlı yürüyüşler vb. etkinlikler değerlendirmeye alındı.

“Kalıcı Önlemler” kategorisinde bisiklet yollarının geliştirilmesi, bisiklet park alanları yapımı, yeşil alanların geliştirilmesi, engelli rampaları, toplu ulaşım ağlarının genişletilmesi gibi çalışmalar göz önünde bulunduruldu.

“22 Eylül Arabasız Gün” etkinliğinde ise toplu ulaşım araçlarının ve bisiklet paylaşım sisteminin tüm gün ücretsiz hale getirilmesi, cadde ve bulvarların kısmi zamanlı olarak sadece yaya kullanımına açılması gibi faaliyetler değerlendirildi.

Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Ulusal Ödüllerine layık görülen belediyeler şu şekilde açıklandı:

View image on Twitter

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Düzce'de motor kazası Düzce'de motor kazası
Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var
KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz