ISPARTA BELEDİYESİ İYİ BİR İVME YAKALADI


Siyaset 11.03.2022 14:31:00 0
ISPARTA BELEDİYESİ İYİ BİR İVME YAKALADI

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Isparta’nın belediye hizmetlerinde iyi bir ivme yakaladığını belirtti.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) gerçekleştirilen “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” isimli konferansa katılmak üzere şehre gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç,  Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’in de bulunduğu ziyarette Kamu Denetçiliği Kurumu’nun hizmetleri ve Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri ele alındı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Isparta’nın Türkiye’nin müstesna şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Isparta’nın Türkiye’de ‘güller, göller ve gönüller diyarı’ olarak tanımlandığına değinen Malkoç, “Özellikle yetiştirdiği başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapmış rahmetli Süleyman Demirel ile de Türkiye’de damgasını vurmuş, ismini ön plana çıkarmış bir şehir. Aynı zamanda üniversiteler şehri. 2 tane güzel üniversitemiz var ve bu üniversitelerimizin Türkiye’ye örnek çalışmaları var. Tarım açısından da aynı şekilde. Isparta potansiyelini daha verimli kullanacaktır. Gördüğümüz budur” dedi.

Türkiye’de son yıllarda hizmetlerin çeşitlendiğini ve hizmet kalitesinin arttığını kaydeden Malkoç, kamu hizmetlerinden faydalanılması noktasında eksik, noksanlık, hata veya hukuk ihlali, haksızlık olması durumunda mahkemelerin dışında hak arama kurumlarının oluştuğunu ifade etti. Şeref Malkoç, “Bunun öncülüğünü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi yaptı. Örneğin benim başında bulunduğum Kamu Denetçiliği Kurumu, 2010 yılında Anayasa’nın 74.maddesinde yer aldığı bir hak arama kurumu. Belediyeyle, valilikle, il müdürlükleri, bakanlıklarla, sağlıkta, ulaşımda sorun yaşayan, haksızlığa uğradığına inanan insan bu kuruma başvuruyor ve sulh yoluyla bu sorun çözülüyor. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru, İnsan Hakları Eşitlik Kurumu, bunlar arasında en iyi bilinen CİMER. Isparta’da kahvehanede oturuyor yaşadığı bir sorunu Cumhurbaşkanlığına yazmanın mutluluğunu insanlara anlatıyor. Bu aynı zamanda demokrasinin gelişmesine önemli katkıdır. Biz de Kamu Denetçiliği Kurumu olarak illeri dolaşıyor ve insanlara haklarını hatırlatıyoruz.  Bu haklarını araması için hangi yollara başvurması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Yurtta bugün hava nasıl olacak? Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Bursa Nilüfer'de sportif başarılar ödülle taçlandırıldı Bursa Nilüfer'de sportif başarılar ödülle taçlandırıldı
İzmir Karabağlar'da mesaiye 'Temizlik'te başladı İzmir Karabağlar'da mesaiye 'Temizlik'te başladı
Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.