Isparta Belediyesi Türkiye’de ilk kez bir il belediyesine verilen “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” unvanını aldı


Sağlık 3.11.2022 00:47:00 0
Isparta Belediyesi Türkiye’de ilk kez bir il belediyesine verilen  “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” unvanını aldı

Isparta Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı” kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda her türlü gerekli koşulları sağlayarak Türkiye’deki ilk il belediyesi olarak “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” unvanı almaya hak kazandı. Isparta Belediyesi adına sertifika İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya tarafından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e takdim edildi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in makamında gerçekleşen sertifika teslim törenine İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ve ekibi ile belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli katıldı.

Isparta Belediyesinin 2021 Kasım ayında Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne yaptığı “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı” kapsamında sertifikayı almaya hak kazandığını belirten ve program hakkında bilgiler veren Belediye Sağlık İşleri Müdürü Ender Güven, İl Sağlık Müdürlüğüne projeye katılım için müracaat yaptıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen uygulama rehberindeki tüm sorumlulukların belediye tarafından yerine getirildiğini dile getiren Güven, program kapsamında yaptıkları aktiviteler hakkında bilgiler verdi.  Güven, “Bir yıl boyunca aktivitelerimizi yerine getirdik, İl Sağlık Müdürlüğünden gelen ekipler tarafından denetlemelerimiz gerçekleştirildi ve bu sertifikayı almaya hak kazandık” dedi.

Isparta Belediyesinin sağlığa, sağlıkçıya, sağlıklı yaşama verdiği destekler için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya da, “Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün çıkartmış olduğu yönetmeliğe göre bir yıl boyunca yapmış olduğunuz iş ve işlemleri müdürlüğümüz olarak denetledik ve bu belgeyi almayı hak ettiniz. İlk kez bir il belediyesi bu belgeyi almayı hak etti. Bu sizin başkanlığınızda ekip işi. Bir, iki, üç evrak düzenlemeyle değil bir yıl boyunca tüm faaliyetleri, tüm kurumlarınızda düzenli olarak uyguladığınızı gördük. Ekiplerimiz bunu tescilledi, bu belgeye belediyeniz layık görüldü. Hayırlı uğurlu olsun, sağlık camiası olarak teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalardan dolayı gerekli tüm kriterleri yerine getirerek ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” unvanı almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Göreve geldikleri günden buyana Sağlık İl Müdürlüğü ile yoğun bir çalışma içerisinde bulunduklarını dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Sayın Müdürümüz, değerli arkadaşlarımız hiçbir zaman pandemi başta olmak üzere zor günlerde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. 2 yıllık pandemi sürecinde karşılıklı iş birliği içerisinde olduk, bizlere yakın ilgi ve alaka gösterdiniz. Zor bir süreci en iyi şekilde aştık” dedi.

İnsana dokunan, insanın sağlığına yönelik çalışmalar içerisinde olduklarını şehirde yaklaşık 1500 vatandaşa evinde ya da belediye sağlık işleri müdürlüğü bünyesinde hizmet verdiklerini dile getiren Başkan Başdeğirmen, özbakım hizmetleri yaptıklarını, yatalak hastalara elektrikli yatak desteği sağladıklarını belirtti. Başdeğirmen, engellilere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler aktararak, “İhtiyacı olan vatandaşlarımızın yanında olarak birçok hizmetleri yerine getirdik. Son olarak Sağlık İl Müdürümüzün bizlere takdim ettiği bu belge bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Türkiye’de bu belgeyi alan ilk il belediyesi olmak bizim için çok önemli. Sağlık alanında da önde olmak bizleri mutlu etmiştir. Belediyecilik anlamında insanlarımızın yanında olmak, insanımıza dokunabilmek, sorunlarını çözebilmek en önemli sosyal belediyecilik anlamındaki çalışmalarımız. Hem araç, hem ekip desteğinde İl Sağlık Müdürümüz bizleri bugüne kadar hiç yalnız bırakmadı. Belediyemiz, vatandaşlarımız adına sayın müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada iş birliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” görüşlerinde bulundu.


Başdeğirmen: Mahallelerimizin hepsine eşit hizmet götürdük Başdeğirmen: Mahallelerimizin hepsine eşit hizmet götürdük
Melikgazi AB Fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı Melikgazi AB Fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'yi kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'yi kabul etti
Sağlıklı beslenme demans riskini azaltıyor! Sağlıklı beslenme demans riskini azaltıyor!
TOFAŞ'ın konuğu Pınar Karşıyaka TOFAŞ'ın konuğu Pınar Karşıyaka