ISPARTA BELEDİYESİNDEN IHLAMUR YAPRAKLARI AÇIKLAMASI

Son günlerde şehrimizde bulunan ıhlamur ağaçlarının yapraklarının kuruduğuna ilişkin belediyemize yapılan müracaatlar dolayısıyla aşağıdaki basın açıklamasının yapılması zorunluğu oluşmuştur.


Gündem 5.09.2022 18:11:00 0
ISPARTA BELEDİYESİNDEN IHLAMUR YAPRAKLARI AÇIKLAMASI
Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından önceki yıllarda dikilen, bakımı yapılan ağaç türlerinden ıhlamur ağaçları şehrimizde 2 türden oluşmaktadır.
Gümüşü yapraklı ıhlamur olarak bilinen Tilia Tomentosa çeşidi Isparta iklim koşullarında herhangi bir sorun yaşamamaktadır.
Bunun yanında küçük yapraklı ıhlamur olarak bilinen Tilia Cordota türü ıhlamur ağaçları ise son yılarda iklim şartlarındaki değişimden kaynaklı yüksek sıcaklık ve kuru hava şartları nedeniyle olumsuz etkilenme gösterebilmektedir. Bu sadece dönemsel bir yaprak kuruması olup, hava sıcaklıklarının biraz düşmesiyle birlikte yeniden yapraklanma göstermektedir. Dolayısıyla müracaata bahse konu olan durum ağaç kuruması değildir.
Belediyemiz tarafından gerek yeşil alanlarımızın gerekse ağaçlarımızın periyodik olarak bakımları, gübreleme, sulama ve ilaçlamaları yapılmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Isparta Belediye Başkanlığı

FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'! FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor
LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni