ISPARTA CHP'DE ADAYLAR KENDİNİ TANITIYOR


Siyaset 3.01.2020 00:03:00 0
ISPARTA CHP

ISPARTA CHP Merkez İlçe Başkanlığına aday olan genç Avukat Birtan Özgün Takmaz, dün partisinin il merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, Yönetim Kurulu adaylarını partililere tanıttı. Takmaz, göreve seçilmesi durumunda yapacaklarından da söz ederek “Bu daha fragman” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bir taraftan ilçelerde kongre takvimini işletirken, bir taraftan da Merkez İlçe kongresine hazırlanıyor. 12 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek olan Merkez İlçe Kongresinde başkanlığa aday olan genç Avukat Birtan Özgün Takmaz, dün partisinin il merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Yönetim kurulu adaylarını da tanıtan Takmaz, yaklaşık 1 aydır delege bazlı bire bir çalışma yürüttüğünü kaydederek “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, bende ve ekibimde gördüğünüz enerji sadece bir fragman. Eğer bu fragmanın filmi izlenir diyorsanız biz göreve talibiz. Desteğinizi istiyoruz” dedi.

OTURMAK İÇİN GELMİYORUM

Takmaz, partililere hitaben yaptığı konuşmada; “Ben bu koltuğa oturmak için gelmiyorum. Seçilirsem de otururken de kimse görmeyecek. Seçim süresi içerisinde aday olacak partililerime de başarılar dilerim. Kıyasıya mücadelenin olduğu her zaman partinin kazanacağı bir seçim olsun” dedi.
ÖNCE GÜVEN
Takmaz, “Kendime güveniyorum, çalışacağımı ve örgütü çalıştıracağımı biliyorum. Ben herkes gibi bir yaşantı seçmedim adım gibi kendime özgün bir yaşantım ve bunu da seçilirsem de bu farkı htireceğimi düşünüyorum. Hangi işi yaparsak yapalım bu bir ilke ve felsefe gerekmektedir. Parolam önce güven sonra samimiyet ve çalışmak olacak. Bunu biraz açmak istiyorum. Hastalanırız doktora gideriz, sorarız soruştururuz tanımadığımız ama güven duyduğumuz bir doktor buluruz kendimizi teslim ederiz. Aynı durum benim mesleğim içinde geçerli. Seçim kampanyamda Önce güveni sağlamam lazım. Partililer bana güvenmeli ki oy versin” ifadelerini kullandı.
BU CUMHURİYET BİZE EMANET
İlkelerinden de söz eden Takmaz, “Dik duracağız, boyun eğmeyeceğiz, kendi özümüzün farkında varıp rotayı olması gereken yere sola kıracağız. Taviz vermeyeceğiz, bu cumhuriyet bize emanet bu partinin bayrağı bize emanet en tepelerde dalgalandırmak hepimizin asli görevi. Şimdi gelelim en önemli konuya; Ben projeler kelimesini kullanmak istemiyorum. Projeler hep bana hayal ürünü gelir, ben daha somut gerçekçi olmak isterim. Biz buraya sorunları çözmeye geliyoruz. Sorun olmasaydı şu an şu an belki iki milletvekilimiz, en az 6 tane ilçede belediyemiz olurdu muhtemelen de mevcut yönetimin karşısına kimse çıkamazdı. Ben sorunlar ve çözümler demek istiyorum. 2012 den beri yapmış olduğum gözlemler sonucunda görmüş olduğum sorunlar ve bu sorunlara tek tek çözümlerimden bahsedeceğim. En önemlisi partililerde şu an en umutlu olmamız gereken yerde umutsuzluk hakim. Partililerde bilinç ve enerji maalesef yok. Hareketli dinamik ve pozitif yapımla bu partiye hareket ve enerji getireceğimi düşünüyorum. Yeni bir düzen ve güler yüzlü bir yönetim ile yıkmadan küstürmeden birleştiren yapıcı bir anlayışla geliyorum. Üyeler umut istiyor, heyecan istiyor, öyleyse umut olacağız heyecan yaratacağız. Partili olma ve partinin ilkeleri konusunda ise bilinç yaratmamız gerekiyor. Bu anlamda eğitime ağırlık vereceğiz. Parti içi eğitimleri artıracağız. Genel merkezin siyasetini ve yerel siyasette nasıl propaganda yapılması gerektiği konusunda tek bir ağız olacağız” diye konuştu.

Av. Birtan Özgün Takmaz, şöyle devam etti; “Üyeler ile yönetim arasında bir iletişim kopukluğu var. Üyeler yöneticilerini tanımıyor başkanını bile bilmiyor. Mahalle mahalle bu partiyi örgütleyeceğiz. Hedefimiz öncelikle mahalleler ve mahalle muhtarları. Yine Yakaören, Aliköy gibi merkez köyleri ile büyük mahallelerde yerinde gidilip toplantılar yapacağız. Üyeler bizim çalıştığımızı görecek ki üyeler çalışacak. Yıllardır hep aynı soruları sorduk aynı cevaplar aldık artık soruları değiştirmenin zamanı geldi. İdare eden değil fark yaratan bir hikaye yazacağız” dedi.
AYRIŞMALARA SON VERECEĞİZ
CHP içindeki ayrışmalara son vermeyi vadeden Takmaz, “Partide gruplaşma ve ayrışmaları bitireceğim. Kimse bu partiden kıymetli değildir. Kişiler geçici parti kalıcıdır. Liyakat diyorsak bunu gerçekleştirmemiz lazım. Çalışan kişiler desteklenecek ve parti içinde yükselmesi sağlanacak. Sorunlar konular geniş toplantılarla dile getirilecek, herkesin fikri dinlenecek ortak karar ile hareket edilecektir. Bizim kendimize verdiğimiz zarar kadar kimse bize bu kadar zarar vermedi bu son bulacak” şeklinde konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı
Bursa’da yerel seçimler kritik! Hangi ilçede kim önde? Bursa’da yerel seçimler kritik! Hangi ilçede kim önde?
Göz torbalarını artık taşımayın Göz torbalarını artık taşımayın
Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi