Siyaset

Siyaset Haberleri

ISPARTA CHP’DEN ITKM AÇIKLAMASI


Siyaset 6.11.2019 01:15:00 0
ISPARTA CHP’DEN ITKM AÇIKLAMASI

“4 Kasım belediye Meclis toplantısında ıtkm konusunun henüz görüşüldüğü sıralarda bazı basın organları tarafından muhalefetin konuyu öteleme çabasında olduğuna dair haberler yapılmıştır.

 

Kimse grubumuza yönelik kamuoyunda bu yönde bir algı oluşturmaya çalışmasın. Biz CHP olarak Isparta’nın ve Ispartalının malı olan ıtkm’de Belediyemiz ve TMSF arasında yapılacak olan protokolün 13. maddesinde yer alan mülkiyeti Kadıahmetoğullarına ait 70 adet dükkanın üzerinde bulunan ve Isparta Belediyesinin alacaklarını güvence altında tutan “tedbirin” bu protokol çerçevesinde tamamının birden kaldırılmasını doğru bulmuyoruz.

 

Biz Belediyemize ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir kuruluşu olan TMSF’ye, dolayısıyla Devletimize elbette güveniyoruz. Ancak şu da unutulmamalı ki TMSF bir inşaat şirketi değildir. Itkm inşaatını doğal olarak bir yüklenici firmaya, yapımı için ihale edecektir. Günümüz piyasa şartları ve ekonominin ne kadar sıkıntıda olduğu hepimiz için aşikardır.

 

Özellikle inşaat sektörünün, bu sektör içinde faaliyet gösteren firmaların, çok büyük müteahaitlerin bile bu dönem nasıl sıkıntıya girdiklerini hepimiz gördük. Ülkenin lokomotif sektörünü hükümetin ne yöntemlerle ayakta tutmaya çalıştığını hepimizde biliyoruz. TMSF’nin işi ihale edeceği firmanın, işi bitirme süresi için öngördüğü 24 aylık süreçte herhangi bir mali ya da yapısal sıkıntıya girmeyeceğinin garantisini kimse veremez. Olası bir itilaf durumunda, 70 dükkanın tapusunun verilmesiyle beraber ISPARTA Belediyesinin elinde bir garantör kalmayacaktır.

 

Biz bu 70 dükkanın iş ilerledikçe bir nevi hak ediş gibi inşaat tamamlandıkça pey der pey verilmesi düşüncesindeyiz. Itkm’yi bu günkü duruma getiren, geçmişte yapılan hatalar, bireysel alınan kararlar ve hukuki yanlışlıklardır. Biz yeni bir yanlış yapılmaması artık sorunun, olası yeni bir sorunlar halkası daha yaratmaması adına ikaz ediyoruz. Biz CHP olarak ıtkm’nin bir an evvel açılmasını ve Isparta’nın 25 yıldır sürüncemede kalan bu kıymetli değerinin artık Ispartalıya hizmet etmeye başlamasını istiyoruz. Ancak bu sağlanırken de Belediyemizin kendini garantiye alması gerektiğini söylüyoruz. Bizim bu konuyu ötelemeye ya da engellemeye çalışmak gibi bir niyetimiz asla olamaz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor