ISPARTA ÇÜNÜR İMARLAŞMADA ÇOK KÖTÜ BİR ÖRNEK


Gündem 30.09.2020 20:35:00 0
ISPARTA ÇÜNÜR İMARLAŞMADA ÇOK KÖTÜ BİR ÖRNEK

Fuar alanının imara açılması ve 18 uygulanması konusunu değerlendiren Isparta Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda İl Koordinasyon Başkanı Müslehattin Can Selçuk, toprağın önemine vurgu yaparak şu açıklamayı yaptı;

MERKEZ ISPARTA’YI DESTEKLİYORUM

 “Isparta Belediyesi tarafından geliştirilen ‘Merkez Isparta’ projesini destekliyoruz. Modernevler ve Anadolu Mahalleleri devamında kalan ve fuar alanı olarak bilinen 120 hektar alanda imar revizyonu planlanıyor. Süreç devam ediyor. Saygıdeğer Başkanımız Şükrü Başdeğirmen tarafından gündeme getirilen bu projeyi destekliyoruz. Mevzu konu yerler zaten daha önceden imara açılmış yerler. Projede yeni belediye hizmet binası, meydan, yeşil doku, merkezi cami, ticari alanlar ve yeni yaşam alanları öngörülüyor. Şimdiden Isparta’mız için hayırlı olsun” dedi.   

50 YILDA ISPARTA TARIM ARAZİLERİNİN % 40”I GİTTİ

Bir avuç toprağın 500 yılda meydana geldiği dünyamızda, son 50 yılda Isparta merkezde tarım arazilerinin %40’ı imara açılarak konut ve ticari alanlar oluşturulmuş.

 Bugünü değil, yarını düşünmemiz gerektiğine vurgu yapan Başkan Selçuk; “Bu gün toprağımıza sahip çıkmazsak, gelecek nesiller aç kalır. Isparta’mızı büyütelim derken topraklarımızı heba etmeyelim. İşte son kötü örneği Çünür, binlerce dekarlık tarım topraklarına modern binaları diktik, oturduk. Çünür için yeni modern şehir diye övünüyoruz ama sonrası ne olacak? Yüz sene sonra, iki yüz sene sonra gelecek neslimiz ne yapacak? Bir avuç toprak tam 500 yılda oluşuyor. Onun için çiftçiler olarak toprağımızı yele, sele, ele vermeyelim ve değerini iyi bilelim lütfen”  dedi.

 ISPARTA’NIN İÇİNDE BİR ISPARTA DAHA VAR

Isparta kent merkezinin sıkışık olduğu fikrine katıldığını ifade eden Başkan Selçuk; “Daha iyi bir şehirde hayatımızı sürdürmeyi hepimiz hak ediyoruz. Ancak bunun çözümü tarım arazilerine bina yapmak olmamalı. Elimizde kentsel dönüşüm dediğimiz bir argüman var. Ben bu kentsel dönüşüm işinden anlamam. Ancak aklıselim olarak baktığımızda çıplak gözle gördüğümüz bir gerçek var ortada. Kent merkezinde birçok eski mahalle, eski yerleşim yeri var. Caddelerin ön yüzü modern binalar, arka yüzü yıkılmaya yüz tutmuş evler. Aslında Isparta’nın içinde bir Isparta daha var diyebiliriz. Eski binalar birleştirerek modern otoparklı yeşil alanlı, sosyal donatıları olan yeni yerleşim alanları oluşturabiliriz” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü