Isparta'da 1.5 Milyon Domates Fidanı Toprakla Buluşuyor


Yaşam 1.05.2020 20:31:00 0
Isparta

Türkiye’nin yayla şartlarında önemli domates üretim merkezlerinden birisi olan Isparta’ya bağlı Deregümü Köyünde seralarda domates fidan dikimine başlandı.

 

700 dönümlük alanda 25 Nisan'da başlayan domates fidan dikim çalışmalarının 15 Mayıs’ta tamamlanması bekleniyor. 

15 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Dikim yapılan seralarda işçileri ziyaret ederek kolaylıklar dileyen Isparta Ziraat Odası Başkanı Müslehattin Can Selçuk,  700 mevsimlik tarım işçisiyle birlikte yaklaşık 1.5 milyon domates fidanının toprak buluşacağını söyledi. 

İç piyasa ve ihracat yönelik olarak çeşitli domates fidan dikimi yapıldığını ifade eden Başkan Selçuk; “Bugün Deregümü Köyü muhtarımızı ve çalışan işçi kardeşlerimizi ziyaret ederek başarılar diledik. Malum virüs nedeniyle zor günler geçiriyoruz. Bu şartlarda bile üretimden asla vazgeçmiyorlar. Herkese önce sağlık sonra kolaylıklar diliyorum. 700 dönüm serada fidan dikim çalışmaları devam ediyor. Fidan dikim çalışmalarının 15 Mayıs’a kadar tamamlaması planlanıyor. Hava şartları normal seyrinde giderse her yıl olduğu gibi bu senede 15 Temmuz itibariyle hasat dönemi başlayacak. Muhtarımız Ali Toprakçı Bey bu sene 15 bin ton domates rekoltesi beklediklerini söyledi. Üretime meyilli çalışkan Deregümü halkının bunu başaracağına inanıyorum. Şimdiden bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum” dedi.

DEREGÜMÜ KÖYÜ DOMATES VE KARANFİLDE MARKA OLDU

Deregümü Köyünün domateste ve karanfilde marka olduğunu belirten Başkan Selçuk; “Deregümü domatesim kalitesi ve aromasıyla tüm Dünya’da tanınan ve bilinen bir marka haline geldi. Ve yıllardır istikrarlı şekilde üretim yapıyorlar. Ayrıca insanlığı doyurarak ulvi bir işi de yapmış oluyorlar. Tekrar tüm üretici kardeşlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.    


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Ergün, Baybatur'un iftarına konuk oldu Başkan Ergün, Baybatur'un iftarına konuk oldu
Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası