ISPARTA'DA BİR DÖNEM SONA ERİYOR: KUNDURACILAR ODASI KAPANIYOR


Gündem 24.12.2019 00:09:00 0
ISPARTA

Ispartanın en büyük esnaf teşkilatlarından olan Esnaf ve sanatkarlar odası birliğine bağlı Kunduracılar odası yeterli üye sayısının altına düşmesi ve gelirinin giderlerini karşılayamaz noktasına gelmesi nedeni ile yeni yıldan itibaren kapanmış olacak.

Üye sayısı 100’ün altına olan odaların kapanması ya da başka odalar ile birleşmesini öngören yasa tasarısı nedeniyle 2005 yılında Isparta il genelinde 40 olan oda sayısı düşmüştü. Örneğin Fırıncılar odası ve  Kasaplar odası kapanarak lokantacılar odası ile birleşmişti.

1960’lı yıllarda kurulan ve gün geçtikçe üye sayısı azalarak kapanma noktasına gelen kunduracılar odasının kapanması ile birlikte Tuhafiyeciler odası ile birleşeceği öğrenildi. Kunduracılar odasının son başkanı olan ve dört dönemdir bu görevi üstlenen Ercan Süslü Manşete yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Kurulduğu yıllarda 400’ün üzerinde üyesi bulunan kunduracılar odası bugün mesleğin cazibesini yitirmesi ve dahada önemlisi kunduracı esnafının tıpkı halıcılıkta olduğu gibi fabrikasyona yenik düşmesi ile birlikte imalat yapan kunduracıların sektdörü terk etmesi ile birlikte üye sayımız maalesef bugün 100’ün altına düşmüştür ve buda kaçınılmaz son olan odamızın kapanmasına vesile olmuştur.

Bir zamanlar çekiç sesinden inleyen Kunduracılar sitesinde bugün çekiç sesleri yerini sessizliğe ve hüzne bırakmıştır. Birkaç imalatçı ve tamircinin dışında sadece hazır ayakkabı satan esnafların yanısıra binanın üst katları farklı sektörlerde iş yapan işletmeler yerini almış, dahada önemlisi birçok dükkan kapanarak kaderine terk edilmiştir” dedi.

Mahkeme kararı ile kapatılacak olan Isparta Kunduracılar odasının mal varlıkları, borç ve alacakları ise Esnaf ve sanatkarlar odasına geçecek. sistemin Tuhafiyeciler odasına yönlendirdiği kunduracı esnafının yeni yıldarn itibaren tuhafiyeciler odasına kayıtlı olarak ticari faaliyetlerini sürdüreceği öğrenildi.

Isparta Kunduracılar odasının kapanması ile birlikte merkezde toplam 12 oda, il Genelinde ise toplamda 27 oda aktif olarak görevini sürdürmekte olup, bütün odalara kayıtlı üye sayısının ise 13 bin civarında olduğu öğrenildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü