Gündem

Gündem Haberleri

ISPARTA'DA BÜYÜK İHMAL


Gündem 6.02.2020 09:32:00 0
ISPARTA

SDÜ İnşaat Fakültesinden hocaların yaptığı çalışma sonucunda Belediye önü yer altı otoparkı için ‘bu haliyle kullanılamaz’ tespiti çıktı. Otopark üzerine dökülen 1 metreden fazla toprak yükünün betonlarda ve diğer yapı elemanlarında ciddi çatlaklıklar oluşturduğu, otoparkın bazı bölümlerinde projede olmasına rağmen kiriş uygulanmadığı belirlendi. Çözüm için ciddi maliyetlerde güçlendirme öneriliyor. Ya da temelli kapatılacak.

Isparta Belediye Meclisi’nin şubat dönemi ilk oturumunda meclis kararıyla kapatılan Belediye önü otoparkının durumu ile ilgili SDÜ İnşaat Fakültesi tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. İnşaat Mühendisleri Odası’nın da desteğiyle Belediye-SDÜ arasında imzalanan protokol kapsamında İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Fuat Demir, Doç. Dr. Hamide Kobaş ile Dr. Mustafa Türkmen tarafından hazırlanan rapor ve tespitler meclisin bilgisine sunuldu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ‘Isparta Belediyesi önündeki otoparkımızı sarkmalar olması ve bazı eksiklikler nedeniyle kapattık. Üniversitemiz ile görüştük. Bir teklifimiz oldu, onların da bize bir teklifi oldu. Sonuçta 3 hocamız çalışmalara başladı. Hocalarımız şimdi buradalar. 1 aydır çalışıyorlar. Ve raporlarını sundular. Bu raporu size burada okumalarını istedik ve davet ettik” diye konuştu.

SDÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Demir, daha sonra kürsüye çıkarak Belediye önü yeraltı otoparkı ve tespitlerle ilgili meclise bilgi aktardı. Prof. Dr. Demir, yeratı otoparkının kapatılmasının yerinde ve doğru bir karar olduğunu belirterek “Yerinde incelemeler yaptık. Rapor hazırladık. Yönetmeliğimizin kriterlerinden faydalandık. Rapor sonucunda birkaç alternatif hazırladık. Ekonomik olmayan çözümler var. Mevcut haliyle otoparkın açık kalması uygun değil. Kapatılması doğru ve yerinde bir karar. Projede eksiklikler var. Toprak dolgu nedeniyle büyük sıkıntı oluşmuş. Bütün malzemeler, yapı elemanları çatlamış. Kirişlerde çatlaklıklar var. Özel projeksiyonlarla inceledik. Ciddi çatlaklıklar var. Toprağın otopark üstüne konması büyük bir problem oluşturmuş. Çatlaklıklara neden olmuş. Projenin bazı bölümlerinde kirişli döşemeler var, bazı yerlerinde ise hiç kiriş yok. Yapının  birden çökmesi ve can kaybına neden olması konusunu çok önemsiyoruz. Tedbir alınması gerektiğini düşünüyoruz. Kapatılması yerinde bir karar olmuş. Burada toprak dolgu yapılmamalıydı. Amacımız bu otoparkı kullanmak. Güçlendirme yapılarak yeniden hizmete açılmasını ümit ediyoruz. Üst katın (-1) tamamıyla kapatılması, alt katlarda güçlendirme yapılması bir tedbir olabilir. Yapı tamamen kirişli döşemeye dönüştürülmeli” diye konuştu.

Prof Dr. Demir, İYİ Partili Kabalak’ın ‘kiriş kullanılmamış bir binada güçlendirme fayda sağlar mı?’ sorusuna “sağlar, güçlendirme yapılabilir” diye cevap verdi.

Prof. Dr. Demir, daha sonra meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. SDÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü raporu parti grupları tarafından değerlendirildikten sonra nihai karar mecliste verilecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü