Isparta’da Dezavantajlı 45 Kadın İçin; İSTİHDAM PROJESİ


Gündem 10.11.2021 11:57:00 0
Isparta’da Dezavantajlı 45 Kadın İçin; İSTİHDAM PROJESİ

Dezavantajlı kadınlardan oluşan; denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlü kadınlar, denetimli serbestlik kapsamındaki erkek hükümlülerin eşleri ve kızları, şiddet gören kadınlar, mağdur kadınlar ile mesleki eğitim ve kişisel gelişim yetersizliğinden kaynaklı genç ve işsiz 45 kadının istihdam edilebilmesi için Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, KADEM Isparta Temsilciliği, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Isparta Çalışma ve İş Kurumu tarafından bugün Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında iş birliği protokolü imzalandı.
 
Protokol gereğince; denetimli serbestlik müdürlüğünce seçilen dezavantajlı kadınlara Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında bulunan aşçı atölyesinde Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından aşçılık alanında mesleki eğitim verilecek.

 Yine dezavantajlı kadınlara Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde el sanatları kursu düzenlenecektir. Eğitim süresi boyunca kursiyerlere Isparta Çalışma ve İş Kurumu tarafından cep harçlığı verilecek. Ayrıca aşçı ve el sanatları kursuna katılan kursiyerlere KADEM ve Isparta Çalışma ve İş Kurumu tarafından kişisel gelişimleri ve iş başvuru süreçleri hakkında eğitim verilecek.
 
Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin Isparta ilinde istihdamı için KADEM, Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince sektör temsilcileri ile görüşülerek istihdamı noktasında destek verilecek.
Aşçılık ve el sanatları eğitimine katılmak isteyen dezavantajlı kadınlar Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde bulunan Koruma Kurulları Bürosuna başvuracaklardır. Başvurular 15 Kasım – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne yapılacak.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı