ISPARTA’DA HER 4 ARAÇTAN BİRİSİ OPEL


Gündem 30.01.2021 13:15:00 0
ISPARTA’DA HER 4 ARAÇTAN BİRİSİ OPEL

Opel Mutsan Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, “Isparta'da kurulduğumuz yıldan beri Otomobil pazarında %25 pazar payı ile lider konumdayız” dedi.
 
 MEHMET ERDOĞAN KİMDİR BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?
1971 Isparta doğumluyum. Evli 2 kız babasıyım. Otomotiv sektörüne 1999'da başladım. 29 yıldır bu sektörde çeşitli markalarda çalıştım ve yaklaşık 16 yıldır Mutsan da Genel Müdür olarak görev yapmaktayım.
BİZE OPEL MUTSAN'I KISACA TANITIR MISINIZ.
Şirketimiz Bucaklı işadamı Veysel Mutlu tarafından 2005 yılında Eğirdir yolu 5. Km üzerine 15 kişilik bir çalışma ekibi ile kurulmuştur. Şirketimiz 2012 yılında Ispartalı iş adamı Arif Demir tarafından satın alınmış ve Eğirdir yolu 3. Km'sinde bulunan şu anki mevcut yerine 2.500 m2 kapalı alan 6.000m2 açık alan ve 30 kişilik çalışma ekibi ve en son teknolojik donanıma sahip bir plaza inşa edilmiştir.
Tesisimiz 2014 yılında Avrupa'nın en iyi Oto Plazası ödülünü almıştır. Bünyesinde satış, satış sonrası servis hizmetleri, sigorta ve 2.el departmanları ile hizmet vermektedir. Geçen 16 yılda yaklaşık 6.400 aileyi otomobil sahibi yaptık. Yılda yaklaşık 5.000 araca servis hizmeti ile 16 yılda 80.000 araca servis hizmeti sunduk. Isparta'da kurulduğumuz yıldan beri Otomobil pazarında %25 pazar payı ile lider konumdayız. Yani Isparta da her dört araçtan biri Opel. En son 2020 TÜİK verilerine göre illerin pazar liderleri açıklanmış ve Opel Mutsan olarak Isparta da il lideri olarak birinci seçildik. 2018 yılında Opel Groupe PSA bünyesine geçti. Grup bünyesinde Peugeot ve Citroen de var. Bizde Mutsan olarak gerekli girişimlerinizi yaptık ve her iki marka için bayilik müracaatımızı yaptık. 2020 Mart ayında bayiliğe başlayacaktık ki maalesef araya korona virüsü girdi. 2021 Haziran ayına ötelendi. Yeni tesisimiz ile bölgenin en büyük plazası olmayı hedefliyoruz.
ŞİRKETİNİZDE PANDEMİ SÜRECİNDE NELER YAPTINIZ?
Pandemi sürecinde öncelikli olarak hem çalışanlarımızın hem de müşterilerimizin sağlığı için çalışma saatlerinde esnek çalışma düzenine geçtik ve çalışanlarımızın yarısını dönüşümlü olarak evden çalışma şeklinde izine ayırdık. Maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gelen müşterilerimizi maskesiz almıyoruz ve müşterilerin ateş ölçümleri yapılarak plaza içerisine alıyoruz. Yine müşteri ile çalışanlarımız arasına sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami derecede önem veriyoruz. Bu zaman zarfında otomobil fabrikaları üretime ara verdi. Pandemi süreci Avrupa'da bizden önce daha hızlı yayıldığı için bazı ülkelerin araçları Türkiye'ye sevk edildi. Ben ve ekibim bu süreci çok iyi yönettik. Elimizi taşın altına koyduk ve çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettirdik. 
OTOMOTİV PAZARINDA BİZLERİ NELER BEKLİYOR VE OTOMOBİL ALACAKLARA NELER TAVSİYE EDERSİNİZ?
2020 yılında pandemi süreci ile birlikte kurda yaşanan yukarı doğru ivmeler meydana geldi ve kurun etkisi ile Otomobil fiyatlarını yukarı doğru fiyat artışları meydana geldi. Ayrıca 30 Ağustos'ta yürürlüğe giren yeni ÖTV yasası ile 250 bin TL'yi geçen araçlarda ÖTV oranlarında yaklaşık %25'leri bulan fiyat artışları meydana geldi. Otomobil eskiden lüx bir araçtı. Zamanla ihtiyaç haline geldi. Günümüzde ise otomobil artık bir yatırım aracı. Otomobil sahibi olmak isteyenlere şimdiden almak istedikleri otomobiller için marka model ve renk seçenekleri için otomobil bayilerine gidip bağlantı yapmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca 250 bin TL bin altındaki araçlar sınırda bu araçların kur hareketinden dolayı yükselmesi ve %80'lik ÖTV dilimine çıkması fiyatların %25 yükselmesi demektir. Kredi alacak kişiler de markaların yapmış olduğu avantajlı kredileri kullanmalarını öneriyorum.

 

Röportaj: Kum Saati Dergisi

 


TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu
Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı
İYİ Parti'de bir istifa daha İYİ Parti'de bir istifa daha