Gündem

Gündem Haberleri

ISPARTA'DA HÜNNAP BEREKETİ

Tüm dünyada lezzet ve şifa kaynağı olarak bilinen, Gönen’de de yetiştiriciliği yapılan hünnap meyvesinin hasadı başladı.


Gündem 24.10.2022 01:17:00 0
ISPARTA

Tüm dünyada lezzet ve şifa kaynağı olarak bilinen, Gönen’de de yetiştiriciliği yapılan  hünnap meyvesinin hasadı başladı.

 

Konuyla ilgili olarak Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü şu bilgileri verdi:

“Ülkemizde hünnap meyvesi alternatif tıp ve bitkisel tedavi uygulamalarında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. C Vitamini açısından da oldukça zengin bir yapıdadır. Bu faydaları nedeni ile hünnap tercih edilen bir meyve durumundadır. Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilmesi nedeniyle Çin’de “hayat şurubu” olarak adlandırılmaktadır.

Hünnap meyvesinin hasat sezonu eylül ayı sonunda başlayıp, ekim ayı sonuna kadar devam etmektedir. Gönen ilçesinde önemli bir alternatif ürün haline gelen hünnap, yetiştiriciler tarafında kısa sürede benimsenerek üretimi giderek artıyor. Ayrıca Isparta ikliminin uygun olması, hastalık ve zararlısının az olması, 3. yılda verime başlaması ve 6. yılda maksimum verime ulaşması küçük aile işletmeleri için hünnap yetiştiriciliğini avantajlı hale getiriyor. Hünnap meyvesi taze olarak tüketilmekle birlikte, pekmez, sirke, ezme ve hünnap kurusu yapılarak katma değeri artırılmaktadır.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yakından takip edilen hünnap meyvesinin üretim alanı ve veriminin artırılması için bilgilendirme ve saha çalışmaları devam ediyor.”

  


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı