Isparta'da İl İstihdam Kurulu Toplantısı Düzenlendi


Gündem 18.10.2019 23:47:00 0
Isparta

2019 Yılı 4. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda daha önceki toplantıda alınan kararlar ve hedeflenen istihdam rakamlarının değerlendirmesi yapıldı.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Vali Seymenoğlu, 2019 yılı için konulan 7 Bin kişilik istihdam hedefinin bakanlık tarafından 9 Bin kişiye çıkarıldığını belirterek yıl sonunda bu hedefin yakalanacağını kaydetti.

Vali Seymenoğlu; “Bu kapsamda özel sektör temsilcilerimiz, özellikle engelli kadrosu konusunda açık bulunan kadrolara gerekli özeni göstersin. Bizler bir kişi bile olsa vatandaşlarımızı istihdama kazandırma gayretindeyiz. Bunu başardığımızda çok mutlu oluyoruz. İşsizlikle mücadele topyekûn yapılması gereken bir mücadele bu konuda tüm sektörlerden destek bekliyoruz.” dedi.

Isparta iş gücü ve istihdam verilerini paylaşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gürsel Öksüz ise kuruma kayıtlı aktif 22 Bin 740 kişinin iş aradığını söyleyerek işe ihtiyacı olanların İş-Kur’a mutlaka kayıt yaptırmalarını istedi.

Toplantıda İl Ticaret Müdürü Mehmet Akif Ülger de dezavantajlı grupların kooperatif kurmalarına yardımcı olmak için hazırlanan “Sosyal Kooperatifçilik” konusunda yapılan çalışmalarla ilgili katılımcılara bir sunuş gerçekleştirdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü