ISPARTA'DA KADIN KOOPERATİFLERİNİN SAYISI ARTIYOR


Gündem 27.06.2020 21:17:00 0
ISPARTA

KADIN KOOPERATİFLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Isparta’da göreve başladığı günden buyana kadınların üretimde olmaları ve ekonomik olarak ayakta durabilmeleri adına bir çok kadın kooperatifinin kurulmasına vesile olan Vali Ömer Seymenoğlu’nun girişimleri ile bir kooperatif daha faaliyetlerine başladı.

Vali Ömer Seymenoğlu 7 kişi ile çalışmalarına başlayan, Yakaören Kiraz Çiçeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi üyelerini Isparta Valiliğinde kabul etti.

Isparta'nın bir ilçesi hariç bütün ilçelerde en az bir kadın kooperatifin hizmet vermeye başladığını belirten Vali Ömer Seymenoğlu, köyden kent merkezine gelerek yöresel ürünlerin satışından ziyade amaçlarının, vatandaşları köylerde ikamet ettirmek olduğunu kaydetti. Vali Seymenoğlu, üretmekten vazgeçmeyin tavsiyesinde bulunduğu kooperatif üyelerine, her konuda yanınızdayız dedi.

Tarihi Milas Mesireliğinin, Yakaören Kiraz Çiçeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifine tahsisinin önümüzdeki günlerde İl Genel Meclisinde görüşüleceğini kaydeden Vali Seymenoğlu, Milas millet bahçesinin özellikle hafta sonları bir çok kişiye hizmet vereceğini kaydetti.
Kuruluş aşamalarının pandemi dönemi nedeniyle biraz geciktiğini belirten Yakaören Kiraz Çiçeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi başkanı Nermin Sinop büyük bir heyecanla bu işe başladıklarını hedeflerinin ise büyük olduğunu belirtti.

Vali Ömer Seymenoğlu ardından Yakaören Köyü muhtarı Ömer Kırtay ve Kiraz Çiçeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi ile bir süre sohbet etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Pençe Kilit'ten acı haber: 1 şehit, 4 yaralı Pençe Kilit'ten acı haber: 1 şehit, 4 yaralı
ABD'deki havacılık zirvesinde Coşkunöz Aerospace ilgisi ABD'deki havacılık zirvesinde Coşkunöz Aerospace ilgisi
KAAN'a sanatsal paylaşım! KAAN'a sanatsal paylaşım!
Kepez’in sultanları lige hazır Kepez Belediyesi Spor Kulübü Voleybol Takımı, 22 Mart’ta başlayacak Anadolu Bölgesel Lig Grup Müsabakalarına hazır