Isparta'da Kadına Karşı Şiddete Sıfır Tolerans


Gündem 25.11.2019 22:58:00 0
Isparta

IYAŞ Alışveriş Merkezi’nde Kadına Karşı Şiddete Sıfır Tolerans sloganıyla anlamlı bir sergi açılışı yapıldı. Serginin açılışına Vali Ömer Seymenoğlu da Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı ile katılarak kadınlara destek verdi.


Isparta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Sığınma evlerinde kalan kadınlar, Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kurslarında eğitim alan kadınlar ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu İşte Kadın projesi katılımcı kadınları tarafından üretilen ürünlerden oluşun sergide el işi onlarca ürün yer alıyor. Sergilenen ürünlerin satışının da yapıldığı sergiden elde edilecek gelir ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.


Serginin açılış kurdelesini kesen Vali Seymenoğlu kadına karşı şiddet başta olmak üzere herhangi bir canlıya uygulanan her türlü şiddete karşı olduklarını söyledi.


Vali Seymenoğlu, “Elbette kadına şiddete hep beraber karşıyız. Bunun yanında hangi canlıya karşı olursa olsun her türlü şiddete hep birlikte karşı durmak zorundayız. Kadınlarımızın bu tür sergilerle kendilerini ifade etmeleri çok önemli onun için onları cesaretlendirmemiz lazım. Sergide emekleri olan İl Müdürlüklerimize ve Kadın Girişimciler Kurulumuza teşekkür ediyorum.” dedi.


Sergide İl Emniyet Müdürlüğü de stant açarak, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Kadın Acil Destek” (KADES) uygulamasının tanıtımını gerçekleştiriyor. Tüm akıllı telefonlara indirilebilen uygulamada kadınlar gerekli kimlik doğrulamalarını yaptıktan sonra sisteme kayıtlı oluyorlar. Üyeliğini tamamlayan kadınlar herhangi bir olumsuz durumda uygulamayı kullanarak tek tıklamayla sisteme çağrı göndererek konum bilgisini paylaşıyor. Çağrıyı alan emniyet birimleri ise konuma en yakın ekibi derhal adrese yönlendiriyor. Emniyet Müdürlüğü görevlileri tüm kadınlara KADES uygulamasını akıllı telefonlarına yüklemelerini tavsiye ederken uygulama hakkında detaylı bilgiye https://www.icisleri.gov.tr/kadin-destek-uygulamasi-kades adresinden ulaşılabilir.

Uygulama Yükleme adresleri:

Android İşletim Sistemli Telefonlar:
https://play.google.com/store/apps/details…

İOS İşletim Sistemli Telefonlar: https://apps.apple.com/tr/app/kades/id1360309770

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
Gazeteci Selami ŞAHİN in kaleminden, Seçim Çalışmalarında Bir Gün (Hakan TÜTÜNCÜ) Cumhur ittifakı Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’nün basınla bir kahvaltıda bir araya geldiğimizde basın danışmanı Gültekin Bursalı’ya başkanın bir gününü gözlemleyerek yazmak istiyorum demiştim.