ISPARTA'DA KAYISI HASADI BAŞLADI


Yaşam 23.06.2020 17:45:00 0
ISPARTA

Türkiye’nin meyve bahçesi Isparta’da kayısı hasadı başladı. Isparta tarımının önemli üretim dallarından birisi olan kayısıda hasat dönemi büyük umutlarla başladı. Üretici bu seneki kaliteden çok memnun. Yoğunlukla Yalvaç ve Senirkent İlçelerinde yetiştirilen kayısı, iç pazarda ve ihracatta tercih ediliyor.

Türkiye’nin meyve bahçesi Isparta’da kayısı hasadı başladı. Isparta tarımının önemli üretim dallarından birisi olan kayısıda hasat dönemi büyük umutlarla başladı. Üretici bu seneki kaliteden çok memnun. Yoğunlukla Yalvaç ve Senirkent İlçelerinde yetiştirilen kayısı, iç pazarda ve ihracatta tercih ediliyor.
Hoyran Gölünün oluşturduğu klima özelliğiyle renk ve aromasıyla Rus ve Arap tüccarların çok büyük ilgi gösterdiği kayısıda bu sene geçen sene olduğu gibi 10 bin tonun üzerinde ürün beklenmekte.
Elması, kirazı, kayısısı, üzümü ve çileği ile Türkiye’nin meyve bahçesi konumunda olan Isparta hem milli ekonomiye büyük katkı sağlıyor hem de tarımsal alanda istihdama katkı sağlıyor.
2020 yılının bol bereketli olması dileğinde bulunan Isparta Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda İl Koordinasyon Başkanı Müslehattin Can Selçuk, Akdenizhabercisi.com 'a konuştu; “Bugün kayısı üreticilerimizi ziyaret ederek bereketli bir yıl olması temennisinde bulunduk. Isparta’da yaklaşık 25 bin dekar alanda kayısı üretimi yapılıyor. İhracatın gözbebeği kayısıda bu sene 10 bin tondan fazla ürün bekleniyor. Özellikle Rus ve Arap tüccarlarının ilgi gösterdiği Isparta kayısısı ülkemize döviz girdisi sağlıyor. Aynı zamanda binlerce mevsimlik tarım işçisine istihdam sağlıyor. Allah bereketini arttırsın. Önce sağlık sonra kolaylıklar diliyorum” diye konuştu. 

 


 

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü