Isparta'da KYK'daki Umrecilerin Karantinası Bitiyor


Gündem 27.03.2020 11:45:00 0
Isparta

UMREDEN DÖNEN 586 KİŞİ 10 GÜNDÜR ISPARTA’DA KARANTİNA ALTINDA TUTULUYOR

Bilindiği gibi; 16 Mart 2020 Pazartesi günü Umre ibadetinden dönenleri taşıyan iki uçak inecekleri Sivas Havalimanında hava şartlarının elverişsiz olması nedeniyle Sivas’a inememiş ve Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na yönlendirilerek Isparta’ya inmişti. Bunun üzerine Süleyman Demirel Havalimanında uçaktan inen yolcular polis eşliğinde otobüslerle 14 gün süreyle karantina altında tutulacakları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Murat Hüdavendigar Öğrenci Yurdu'na getirilerek buraya yerleştirildiler.

KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI KYK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KARŞILANIYOR

Korona virüs tedbirleri kapsamında umre ibadetinden dönen vatandaşlar Isparta Şehir Hastanesinin hemen yanında bulunan 4 bin öğrenci kapasiteli Murad Hüdavendigar Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. Bugünle birlikte yurttaki ‘Karantina’ süresinin 10’uncu gününü tamamlayacak olan umreci vatandaşlar için karantina süresinde son 4 güne gerildi. Zira, bu vatandaşların 14 günlük karantina süreci 30 Mart Pazartesi günü doluyor. Bu süre içinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından vatandaşların her türlü yiyecek, içecek ve barınma ihtiyaçları karşılandı. Yurdun önünde konuşlanan sağlık ekipleri ve polislerle de güvenlikleri ve olası bir sağlık sorunları karşılandı ve karşılanmaya devam ediyor.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİKTEN SONRA MEMLEKETLERİNE UĞURLANACAKLAR

10 gündür Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Murat Hüdavendigar Öğrenci Yurdu'nda kalan vatandaşların aynı geldikleri gün sağlık kontrolünden geçirildikleri gibi, karantinanın son gününde de yapılacak sağlık kontrolünün ardından memleketlerine uğurlanacakları öğrenildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü