Gündem

Gündem Haberleri

Isparta'da okullar eğitime hazır


Gündem 13.02.2021 00:29:00 0
Isparta

ISPARTA Belediyesi, 15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak kırsal bölgelerdeki okullarda dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Isparta Belediyesi, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine yüz yüze başlayacak olan köy okullarında dezenfekte çalışması gerçekleştirerek, okulları eğitime hazır hale getirdi. Pandemi nedeniyle Türkiye genelinde uzun süredir uzaktan eğitime devam eden okullar, kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş yapacak. Isparta Belediyesi, 15 Şubat Pazartesi günü itibariyle kapılarını öğrencilere açacak köy okullarında, eğitim faaliyetlerinin daha sağlıklı bir ortamda sürmesi için tüm hazırlıklarını gerçekleştirdi.


ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞIDIR

Yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak öğrencilerin daha hijyen bir ortamda eğitim görebilmeleri için harekete geçtiklerini belirten Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl sınırlarında yüz yüze eğitime başlayacak köy okullarında dezenfekte çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi. Eğitim faaliyetlerine her zaman destek olduklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “Okullarımız eğitime kademeli olarak başlıyor. Bu noktada ilk olarak öğrencilerimizin sağlığını düşünüyoruz. O nedenle Isparta Belediyesi olarak kırsal bölgedeki okullarımızda gerekli dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdik. Köy okullarında pazartesi günü yüz yüze eğitim başlıyor. Okullarımızı dezenfekte ederek, öğrencilerimize hazırlıyoruz. Çocuklarımızın özlemle bekledikleri okullarına kavuşmasını istiyoruz. Ayrıca okullarımızdan gelen birçok talebi de karşılıyoruz” dedi.


ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!
Tartışılan yaz saati uygulaması değişiyor mu? Bakan Bayraktar'dan net cevap 2016 yılında son bulan yaz saati uygulaması her sene olduğu gibi yine tartışılmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan herkesin merak ettiği açıklama geldi.