Isparta'da Türk Süsleme ve Geleneksel El Sanatları Sergisi Açıldı


Gündem 20.11.2019 18:41:00 0
Isparta
Isparta'da Türk Süsleme ve Geleneksel El Sanatları Sergisi Açıldı

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarını tanıtmak ve yaşatmak, aslına uygun olarak öğretip, yeni ustalar yetiştirmek amacıyla İl Kültür Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda ortaya çıkarılan eserler açılan sergiyle sanatseverlerle buluşturuldu.


Devam eden; Tezhip, Minyatür, Ebru, Davul Derisinden Aksesuar Yapımı ve Keçe kurslarında el emeği göz nuruyla ortaya çıkarılan eserlerin yer aldığı serginin açılışı Vali Ömer Seymenoğlu tarafından gerçekleştirildi. Açılışa Isparta Belediye Başkan Vekili Mehmet Ören, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri usta öğreticiler, kursiyerler ve sanatseverler katıldı.


Açılışta, geleneksel Türk Süsleme ve El Sanatlarının Isparta’da geliştirilmesi adına serginin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Seymenoğlu ,”Her fırsatta açılan sergilerde bulunmaya çalışıyorum, Türk Süsleme ve El Sanatlarının öğrenilerek gelecek nesillere aktarılması son derece önemli.  Sanatın her alanında yürütülen faaliyetleri destekleyerek sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm usta öğreticilere ve kursiyerlere teşekkür ediyorum.” dedi.


Açılışın ardından Vali Seymenoğlu sergide bulunan tüm eserleri tek tek inceleyerek usta öğretici ve

kursiyerlerden eserleri hakkında bilgi aldı.

 

v-21

v-23

v-3

v-4

v-5

v-6
 
v-8
v-10
v-12
Özçelik’in çabaları meyve verdi: Burdur’a tıp fakültesi müjdesi! AK Parti 22., 23., 24., 26. ve 27. Dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in uzun yıllar süren çabaları meyvesini verdi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne (MAKÜ) Tıp Fakültesi kurulması kararı resmen alındı. Böylece Burdur, akad
Denizcilikte dijital dönüşüm... 2024’te 140 milyon TL tasarruf sağlandı Denizcilikte dijital dönüşüm... 2024’te 140 milyon TL tasarruf sağlandı
CHP’li Sarıbal: Çiftçi çöküşte, Saray enkazı örtüyor! CHP’li Sarıbal: Çiftçi çöküşte, Saray enkazı örtüyor!
İSTOK’tan Leman Dergisi’ne sert tepki! İSTOK’tan Leman Dergisi’ne sert tepki!
ABD'nin Suriye kararı... Türkiye'den iş birliği mesajı ABD'nin Suriye kararı... Türkiye'den iş birliği mesajı