Isparta'da Türk Süsleme ve Geleneksel El Sanatları Sergisi Açıldı


Gündem 20.11.2019 18:41:00 0
Isparta
Isparta'da Türk Süsleme ve Geleneksel El Sanatları Sergisi Açıldı

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarını tanıtmak ve yaşatmak, aslına uygun olarak öğretip, yeni ustalar yetiştirmek amacıyla İl Kültür Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda ortaya çıkarılan eserler açılan sergiyle sanatseverlerle buluşturuldu.


Devam eden; Tezhip, Minyatür, Ebru, Davul Derisinden Aksesuar Yapımı ve Keçe kurslarında el emeği göz nuruyla ortaya çıkarılan eserlerin yer aldığı serginin açılışı Vali Ömer Seymenoğlu tarafından gerçekleştirildi. Açılışa Isparta Belediye Başkan Vekili Mehmet Ören, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri usta öğreticiler, kursiyerler ve sanatseverler katıldı.


Açılışta, geleneksel Türk Süsleme ve El Sanatlarının Isparta’da geliştirilmesi adına serginin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Seymenoğlu ,”Her fırsatta açılan sergilerde bulunmaya çalışıyorum, Türk Süsleme ve El Sanatlarının öğrenilerek gelecek nesillere aktarılması son derece önemli.  Sanatın her alanında yürütülen faaliyetleri destekleyerek sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm usta öğreticilere ve kursiyerlere teşekkür ediyorum.” dedi.


Açılışın ardından Vali Seymenoğlu sergide bulunan tüm eserleri tek tek inceleyerek usta öğretici ve

kursiyerlerden eserleri hakkında bilgi aldı.

 

v-21

v-23

v-3

v-4

v-5

v-6
 
v-8
v-10
v-12

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?