ISPARTA DEREGÜMÜ OVASI İÇİN FLAŞ KARAR


Gündem 11.01.2020 17:51:00 0
ISPARTA DEREGÜMÜ OVASI İÇİN FLAŞ KARAR

Günaydın döneminde yapılan itirazın dikkate alınmaması nedeniyle 3 yıl önce başlatılan hukuki süreç sonucunda Deregünü ovasındaki 2 milyon m2’lik alanda 18 uygulaması Konya İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilmişti.

Isparta Belediyesi yönetimi, duran yatırımların önünün açılması için hızlı adım attı, meclis toplantısında itiraz edilen alan ile sorunsuz bölge birbirinden ayrıldı, 10 projenin ruhsat beklediği bölgede yeniden 18 yapılmasına karar verildi.

Deregümü ovasında 2 milyon m2’lik alanı kapsayan 18 uygulamasının Günaydın döneminde mağdur olan bir vatandaşın başvurusu üzerine Konya İdare Mahkemesi tarafından bozulmasından sonra gözler Belediye yönetimine ve Başkan Başdeğirmen’e çevrilmişti. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yatırım için ruhsat bekleyen müteahhit firmaların ve arsa sahiplerinin mağdur olmaması için hızlı çözüm yolunu tercih etti ve ilk adımı attı. Belediye Meclis toplantısında itiraz edilen bölüm ile 10 projenin ruhsat beklediği sorunsuz bölge birbirinden ayrıldı. İtiraz edilen yer dışındaki bölgede 18 yapılacak ve meclisin onayına sunulacak.

Belediye İmar Komisyonu tarafından alınan karar mecliste de kabul edildi. Kararda “İlimiz Fatih Mahallesi eski 5393 ada, 3-5 nolu parsellerle ilgisi Konya Bölge İdare Mahkemesi’nin 2018/1555 ve 2018/1572 esas ve 2019/2083, 2019/2082 sayılı kararları gereği belirtilen parsellerin ve aynı konuda davalık olan diğer parsellerin imar durumunun karar gereği revizyon öncesi haliyle ayrık nizam 2 kat 0,30/0,60 olarak düzenlenmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor